Fra syndebukk til helt: – Jeg kan ikke forklare det

Oppdatert 01/09/2018 klokken 21:45 GMT+2

Stor dramatikk på tampen da Franck Boli først bommet på straffespark før han stanget inn 3-3.

Boli

• Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player
Stabæk - Sandefjord 3-3:
OSLO/BEKKESTUA (Eurosport.no): – Ingen av de bildene var gode for å se hva han blåste for, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen om det tilsynelatende uforståelige straffesparket Stabæk fikk rett før overtid mot Sandefjord.
Stabæk fikk alle tiders mulighet til å sikre seg poeng etter at Kristoffer Hagenes ga hjemmelaget straffe rett før slutt i bunnkampen mellom Stabæk og Sandefjord. Men fra elleve meter misset Franck Boli og så ut til å bli den store syndebukken.
– Jeg følte jeg var uheldig. Det er sånn som skjer, sier Boli til Eurosport.

Reddet viktig poeng åtte minutter på overtid

Men åtte minutter på overtid stanget Stabæk-spissen inn 3-3 og sikret laget ett vanvittig viktig poeng.
– Det var en lettelse. Det var sinnssykt. Jeg hadde ikke klart å sove i natt om jeg ikke hadde satt inn det siste målet der, fortsetter Boli.
– Hva tenkte du da ballen gikk inn?
– Det var utrolig. Jeg kan ikke forklare det. Ballen traff bare hodet mitt, og så gikk den inn.
Se intervjuet med Boli. Saken fortsetter under videoen:
Sandefjord lå lenge an til seier etter Håvard Storbæks nydelige frisparkperle. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth var imidlertid kritisk til Stabæk-keeper Marcus Sandbergs oppstilling av muren i forkant av frisparket drøye ti minutter før slutt.
– Storbæk har det fortsatt, limer den i vinkelen, hvem hadde trodd det? Curler frispark forbi en feiloppstilt mur. Skoleguttopplegg av Stabæk, skrev Gauseth på Twitter.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen og videoen:

Høydepunkter: Heseblesende overtidsdrama i nedrykksstriden

Fellah tilbake i Eliteserien med scoring

Uavgjort betyr at Stabæk fortsatt ligger på kvalifiseringsplass med like mange poeng som Lillestrøm på trygg grunn og tre poeng ned til Start på nedrykk, som møter Kristansund søndag.
Det startet imidlertid svært bra for Stabæk. Etter et drøyt kvarter spill slo Vadim Demidov ballen inn i feltet. Jeppe Moe skled ballen inn foran mål der Moussa Njie kom på et løp inne i boksen og enkelt kunne sette ballen i mål.
Men bortelaget yppet seg og da Stabæk var ukonsentrert i et sekund straffet gjestene hjemmelaget. Christer Reppesgård Hansen slo ballen inn i 16-meteren etter å ha vunnet den høyt i banen. Ballen dalte til nysigneringen Rufo, som spilte sin første kamp fra start for Sandefjord. Etter å ha snurret rundt med forsvaret skjøt han ballen i mål. 1-1.
Like etterpå måtte Vadim Demidov gi seg med en skade han har slitt med hele uken. Etter pause ga Mohammed Fellah gjestene ledelsen igjen før Franck Boli utlignet til 2-2.
Sett denne ukens podcast om Eliteserien?