– Vi er uenig og slik er det bare, sier Christian Michelsen til Eurosport.no om dagen etter situasjonen som endte med at Kristiansund-spiller Aliou Coly ble utvist.
VIF-spillerne var irriterte på Coly fordi han ikke kastet ballen tilbake til Vålerenga etter fairplay-prinsippet mens en Vålerenga-spiller lå nede med skade. Kristiansund-backen var oppgitt fordi flere på motstander-laget hadde gått i bakken med skade mens KBK jaget utligning. Etter kampslutt løper Vålerengas Sam Adekugbe bort til Coly og gestikulerer med hendene i nærheten av Kristiansund-spillerens ansikt. Coly reagerte med å forsøke å slå til VIF-spilleren og fikk rødt kort.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
Se Colys forklaring i denne videoen:

Håper å få omgjort det røde kortet

Nå håper KBK-treneren at dommerne kommer frem til en annen konklusjon etter å ha evaluert situasjonen ved hjelp av TV-bilder i ettertid.
– Jeg har såpass tillit til dommerne at jeg regner med at de går gjennom saken på nytt og at de danner seg et litt annet inntrykk enn da temperaturen kokte som mest. Jeg håper de bruker tid på å se gjennom dette, for i mitt hode så er dette to gule kort, sier han.
– Håper du det røde kortet blir omgjort?
– Ja. Vi håper å kunne bruke Coly neste serierunde. Denne situasjonen er ikke så dramatisk som mange vil ha det til.
Kristiansund møter Rosenborg på bortebane lørdag.

Mener begge var like gode

Dommer Tore Hansen mente Colys manøver skal karakteriseres som forsøk på et slag mot Adekugbes hode.
– Jeg opplever at Coly havner i en situasjon med en del spillere, blant annet Adekugbe fra Vålerenga. Sånn som jeg oppfatter situasjonen reagerer Coly med å prøve å slå i hodet på Adekugbe, og dermed gir jeg rødt kort til ham. Adekugbe får gult kort fordi han oppildnet til den situasjonen som skjer, sa Hansen til Eurosport.no.
Det er ikke Kristiansund-treneren enig i, heller ikke etter å ha sett TV-bildene.
– Nå har jeg sett opp dette på TV og mener fremdeles dette ikke er noe slag. Det skulle ikke vært gitt rødt kort. Den ene parten er ikke bedre enn den andre, sier Michelsen, og utdyper:
– Slik jeg ser det veiver Coly bort noen hender som blir stukket opp i fjeset hans. Det er ikke noe slag mot hode.

Ville ha svar

Etter kampen ville Michelsen ha noen ord med dommer Hansen. Det resulterte i en lengre samtale hvor luften ble renset.
– Det hender at man ønsker seg en prat med dommeren etter kampen. Vi hadde en fin prat, og jeg er glad for at dommeren åpner dørene for oss etter at pulsen har roet seg, sier treneren.
Hansen forteller at praten gikk fint for seg.
– Meg og Christian hadde en prat på nærmere ti minutter hvor vi luftet hverandres syn på saken. Han ville nok bare gi sin forklaring og hans mening om det røde kortet, sier dommeren.
Slik så Vålerengas seiersmål ut.

Målsniken Johnson scoret sitt første for VIF

Han forteller videre at klubben ikke kommer til å legge noe mer i dette, eller ta en alvorsprat med Coly om måten han aggerte på.
– Coly er voksen og oppegående. Han føler seg urettferdig behandlet, og jeg synes han framstår fint i måten han uttaler seg på etter kampen. Føler vi at vi må prate om hendelsen så gjør vi det, men ellers vender vi bare blikket framover, sier Christian Michelsen.
Vålerenga vant kampen 1-0 etter scoring av nyervervelsen Sam Johnson.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53