• Se gullkampen mellom Brann og Rosenborg søndag fra 19.30: På Eurosport Player og TVNorge
Denne uken vil være svært avgjørende for Rosenborgs muligheter denne sesongen. I Europa League står trønderne poengløse etter to kamper, mens Brann vil ta over tabelltoppen med en seier i Bergen på søndag.
Legger man til skade- og sykdomsprobleme som har herjet de siste ukene, er det lett å forstå at klubben har hatt nok å tenke på i det siste.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Torsdag kveld møter trønderne RB Salzburg på bortebane, hvor en tidligere Molde-spiller allerede har varslet at han vil gjøre livet surt for Rosenborg.
(Se denne ukens Eliteserie-podcast nå! Saken fortsetter under):
Med til Østerrike er verken Birger Meling, Pål André Helland eller Issam Jebali. Sistnevnte måtte gi seg med en skade mot Lillestrøm på søndag.
Meling har slitt med sykdom i forkant. Helland spilte i nærmere 70 minutter mot Lillestrøm, men ble ikke tatt med fordi han ifølge RBK «ikke kan spille tre kamper på en uke helt ennå». Mye tyder dermed på at han i stedet blir spart til kampen mot Brann på søndag.

Mener det sender feil signaler

Troppen får Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth til å reagere. I Eliteserie-podcasten denne uken sier han følgende:
– Det er ikke «innafor». Rosenborg har en så uttalt ambisjon om at Europa er målet. «Vi skal hevde oss i Europa, vi skal ut i Europa, vi skal være det flaggskipet». Da kan du ikke sende et redusert mannskap til Europa når du først kommer dit. Det går ikke an, sier Gauseth.
– Selv ikke når det er unntakstilstand med sykdom og skader?
– Nei. Rosenborg har ressurser til å hente spillere og ha dobbel dekning på alle plasser. De har ressurser til å ha det beste sportslige og fysiske apparatet som gjør at spillere kan spille mange kamper. Da er dette her testen, mener Gauseth.
– Hva gjør du når det står på slik det gjør nå? Da synes jeg de svikter. Nå har de muligheten i Europa. Det har de tørstet lenge etter, så bruker de den ikke. Det er overhodet ikke bra av Rosenborg, sier han.

Advarer RBK mot andre bekymringer

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre mener i podcasten at skadene er urovekkende for trønderne. Samtidig forstår han Rosenborgs argument om ikke å ta med spillere som ikke er 100 prosent.
– RBK har sviktet i den forstand at skaderekken er uforståelig basert på ressurser de bruker på det fysiske og medisinske. Det er sikkert noe som bekymrer og opptar dem. Jeg synes det er veldig merkelig at de har havnet i den situasjonen, sier Myhre, før han spør:
– Hva er et redusert lag da? Om du holder igjen Helland og Meling? Kunne de ha spilt? Kanskje. Hadde de vært 100 prosent? Kanskje ikke. Du vil alltid være i den situasjonen. I utgangspunktet skal de være rustet til å stille et toppet lag både torsdag og søndag.
Det vil være stor spenning knyttet til om RBKs nøkkelspillere får 90 minutter torsdag kveld, eller om de spares med tanke på gullkampen mot Brann.
Coolen sa overfor Adressa tidligere i uken at årets viktigste kamp var på søndag, og at den måtte være hovedfokus.
Han var klar på at man fort kunne finne på å hvile noen mot Salzburg, så de var 100 prosent til kampen mot Brann.
Ifølge Myhre har RBK langt større utfordringer enn laguttaket til Europa. Han mener Coolens mannskap underpresterer.
– Det er mye verre hvordan de ser ut. På hjemmebane mot Lepizig stiller de et redusert mannskap. Rosenborg er sjanseløse. På Åråsen er også Rosenborg dårlige. De fikk noen sykdomsforfall, men ellveren på Åråsen skal prestere mye bedre. Det er enda mer bekymringsfullt med tanke på det som kommer på søndag, advarer Myhre.
Sendingen mellom Brann og Rosenborg vises på Eurosport Player og TVNorge søndag fra 19.30.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38