Start tok sin første borteseier siden 23. mai 2015 da Bodø/Glimt ble slått 2-1 på Aspmyra søndag.
Mathias Bringaker ble matchvinner med en heading fem minutter før full tid.
– Det smakte utrolig godt. Det var greit å få sjansen mot slutten i en slik kamp og kjekt å få tre poeng, sa Bringaker til Eurosport etter kampen.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Det var Kristiansand-lagets første borteseier på 35 forsøk.
– Det er en utrolig viktig seier for oss. Nå nærmer vi oss den poengsummen vi må ha for å holde plassen. Da må man ha noen borteseire, og nå har vi fått den første. Vi må sannsynligvis ha minst en, kanskje to til, sa Kjetil Rekdal.

Start slo Glimt og fikk pusterom i bunnstriden

Tam start i vinden

Det ble en relativt trist og kjedelig 1. omgang mellom to lag som risikerte lite framover. Rammen rundt kampen var heller ikke den beste. Det var en ufyselig og uberegnelig vind som skapte en del problemer for begge lagene. Dessuten bøttet regnet ned i perioder.
Start leverte en mye bedre annen omgang, kom seg høyere opp på banen og skapte mye mer enn før pause. Dette straffet seg derimot etter et balltap. Glimt-spillerne kontret, og Philip Zinckernagel kunne gjøre 1-0 med et skudd i god posisjon foran mål.
Målet var hans femte mål for sesongen.

Snudde kampen

Kjetil Rekdal og hans menn ga imidlertid aldri opp, og fem minutter senere banket svenske Elliot Käck inn utligningen på direkten etter en flott pasning fra Mathias Bringaker.
I en god Glimt-periode slo Start til igjen. Bringaker var våkent framme foran mål og headet sørlendingene i ledelse på et overlegg fra Herolind Shala. Borteseieren var lagets første på fire måneder.
– Vinden skapte problemer for oss i 1. omgang. Vi skal utnytte medvinden i 2. omgang, sa Start-kaptein Erlend Segberg.

Skuffet

– Vi manglet energien i 2. omgang. Det har dessverre skjedd altfor mange ganger. Vi skal ikke tape når vi tar ledelsen, sa en skuffet Glimt-spiller Vegard Leikvoll Moberg.
Start på kvalifiseringsplassen står nå med 23 poeng. Det er det samme som Stabæk og Strømsgodset på plassene foran på tabellen. Bodø/Glimt er fire poeng foran på 11.-plass.
– Vi trengte å få inn noen med litt andre egenskaper. I dag fikk vi uttelling, men det er ikke sikkert vi får det neste gang, sa Rekdal.
Onsdag møtes lagene i kvartfinalen i cupen. Den kampen går i Kristiansand.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49