• Se Berntsen og Tromsø gjeste Stabæk på Nadderud stadion søndag klokken 18:00 på Eurosport Player!
Etter de overbevisende seierne over Ranheim og Strømsgodset denne uken har mange Tromsø-spillere fått mye skryt. En av dem er 25 år gamle Daniel Berntsen som lenge har blitt beskrevet som et stort talent.
– Som mange andre i norsk fotball har Daniel Berntsen vært et stort talent i veldig mange år til godt oppi 20-årene. Vi har jo ventet på det endelige gjennombruddet etter tiden hans i Bodø/Glimt, også i Rosenborg. Nå var han veldig god mot Strømsgodset, sier Eurosports fotballkommentator Asbjørn Myhre.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Berntsen selv har kommet seg godt til rette i Tromsø etter overgangen, og startet alle de tre kampene etter overgangen.
– Det som har fungert er at jeg har fått tillit og trygghet. Jeg har fått tid til å sette meg inn i laget og bli kjent med guttene. Simo Valakari har pratet med meg og gitt meg tillit, sier Berntsen til Eurosport.no.
– Føler du at du fikk for lite tillit i Vålerenga?
– Ja, jeg tror det kunne blitt bra dersom jeg hadde fått flere sjanser i Vålerenga, sier midtbanespilleren.

Tøffe år

Berntsen debuterte i OBOS-ligaen for hjemklubben Bodø/Glimt som 17-åring. Der gjorde han sakene sine såpass bra at han ble hentet til Rosenborg i 2012.
Etter å ha blitt sendt på ulike låneopphold som Rosenborg-spiller endte han opp i svensk fotball og Djurgården i 2015.
– Jeg dro til RBK tidlig, og hadde noen tøffe år der jeg ble brukt i litt feil posisjon. Jeg ble mye brukt som kantspiller, og gjorde det forsåvidt bra i Sverige i den rollen, sier Berntsen.
– Folk mener jeg kan spille bra på kanten, men jeg føler ikke jeg har mestret den posisjonen så godt. Jeg passer best sentralt i banen, hvor jeg får vært mye borti ball, fortsetter bodøværingen.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal synes det er rart at Berntsen har glimtet til så bra rett etter overgangen fra Vålerenga.
– Det er et varsko på Valle da at med en gang en spiller går ut døra så blir han plutselig god igjen. Men det er jo litt spesielt i Vålerenga, for det å spille og prestere under Vålerenga er mye mer krevende enn i mange andre klubber, så der ligger nok litt av sannheten i det. Men det er jo litt spesielt at du er borte en dag og går på banen på en Eliteserie-arena og er meget god, sier Rekdal.
Myhre har latt seg imponere av Tromsø, men er ikke helt sikker på om de tør å fortsette med sin spillestil mot Stabæk.
– Jeg innbiller meg at Tromsø kan være litt vanskelige å spille mot, fordi de både angriper og forsvarer seg litt ukonvensjonelt sammenliknet med andre lag i Eliteserien. De er veldig spillende, og holder jo selvfølgelig på å bli straffet for det. Det blir spennende å se om de tør å frispille seg i like stor grad bakfra når de skal på Nadderud på en småhumpete gressbane neste gang, sier Myhre.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01