• Se Vålerenga - Molde søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Fremtiden hans ser lysende ut, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Erling Braut Håland er brennhet etter å ha gått foran for Molde og storspilt mot Lillestrøm søndag. Allerede nå forbereder Ole Gunnar Solskjær og resten av klubben seg på at 17-åringen kan forsvinne til sommeren. I vinter takket han nei til Juventus, men det er ikke sikkert at det blir et avslag om det rette sportslige tilbudet kommer til sommeren.
UEFA Europa Conference League
Brynhildsen briljerte igjen: – De skal hvertfall få tømme lommeboka
12 TIMER SIDEN

Klasket til i dueller

Søndag fikk rutinerte Frode Kippe og Stefan Antonijevic kjenne på hvilke ferdigheter han har. Etter kampen var ikke unggutten snau og sendte et stikk til Kippe. Eurosports kommenatorduo lar seg forbløffe av egenskapene stortalentet besitter. Både mentalt, fysisk og teknisk.
– Han jordnær. Dette er ikke noen blærete og uforskammet tenåring som er høy på seg selv. Han har begge beina på jorden og jobber knallhardt. Før sesongen var han også innlagt på sykehus. Vi hadde sett mer til ham i sesonginnledningen hvis han ikke hadde vært syk. Det innhoppet han hadde på Lerkendal der han klasket til i dueller mot Reginiussen og Hovland. Helt annerledes enn det resten av det Molde-laget gjorde. Han er 17 år. Det tyder på at det er en gutt som vil opp og frem, og som vet hva som skal til og har fokus på de rette tingene, sier Rekdal i Eurosports podcast.
Saken fortsetter under videoen:

– Himmel og hav

Fredheim tror Solskjær vil slippe han til mye mer utover i sesongen.
– Han ville jeg ikke vært redd for å slippe til hver eneste uke med den fysikken, farten og teknikken han har. Slik jeg oppfatter han er han veldig tøff i hodet. Det synes jeg vi så i fjorårets sesong. Han er ikke redd for noen ting. Han prøver på ting og er ikke redd for å mislykkes. Han scoret seiersmålet mot Skottland på overtid av et straffespark. Det har han, 17-åringen, som gikk frem mot Lillestrøm og tok straffe. Det forteller faktisk at du er skikkelig tøff mentalt, sier Fredheim og utdper.
– Han blir ikke lenge. En sånn spisstype: Himmel og hav. Han er interessant for toppklubber.
Rekdal synes det er synd om Molde mister ham til sommeren og tror konkurransen om signaturen hans kan bli tøff.
– Slik er det blitt. Før kunne du være 25/26 år og bli proff. Nå er det slik at de blir yngre, yngre og yngre. Til slutt henter de vel dem ut fra skolen også. Jeg er sikker på at det sitter scouter på Håland hver eneste helg. Det er sikkert mange som kommer litt i det skjulte for ikke å jage opp konkurransen ute i Europa. Det er garantert mange større klubber som følger med ham, sier Rekdal.
  • Se Vålerenga - Molde søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55