• Se Bodø/Glimt – Start på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00!

Amor Layouni har vært en av Bodø/Glimts mest toneangivende spiller denne sesongen. Den svenske lynvingen står med seks målpoeng hittil, og har vært et mareritt å møte for flere Eliteserie-backer i 2018.

Eliteserien
Bodø/Glimt-spissen er ønsket i Tyskland og England
FOR 10 TIMAR SIDAN

25-åringen har farten som en av sine største forser, og nylig har det kommet tall som understreker nettopp dette.

Avisa Nordland var først til å påpeke Layounis oppsiktsvekkende statistikk i 2018: I snitt ligger kantspilleren på 541 meter sprint per kamp. I Premier League er snittet for kantspillere 250, altså under halvparten. I Champions League for noen år tilbake var tallet 310.

– Du finner lignende tall på spillere som Jamie Vardy og Cristiano Ronaldo, men det er ekstreme tilfeller, sa Bodø/Glimts fysiske trener Ørjan Nygård til AN.

En sprint regnes som de gangene spilleren passerer en hastighet på 25,1 kilometer i timen. Tallene er så vanvittige at trenerteamet bevisst reduserer Layounis treningstid i forhold til lagkameratene.

– Det er helt ubegripelige tall, sier programleder og Eurosport-reporter Jonas Bergh-Johnsen i denne ukens Eliteserie-podcast.

Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth påpeker at slike tall ofte kan gi et feil inntrykk, men at dette ikke er tilfellet med Layouni.

– Du kan ikke se deg blind på tallene, for også prestasjonene hans har vært gode. Han skaper sjanser på rekke og rad. Han har ikke fått den creden han fortjener.

– At han sprinter dobbelt så mye som kantspillere i Premier League er jo helt absurd, legger han til.

Hjemmekampen mot Brann er Glimt-vingens mest ekstreme kamp denne sesongen om man ser på antall sprintmeter – 670 (!).

– Det er helt ellevilt. Det er jo folk som ikke en gang klarer å komme seg over 25,1 kilometer i timen, ler Gauseth.

Eliteserien
Dansk midtbanespiller klar for Haugesund
FOR 19 TIMAR SIDAN
Eliteserien
Åpner for å gjøre det samme som da Evjen ble solgt
I GÅR PÅ 14:48