Rosenborg - Molde 4 - 0
For første gang var både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund i startoppstillingen til Rosenborg. Det skulle vise seg å være en genistrek av Rosenborg-treneren.
– Vi gjør det for å få større trykk i boksen. Vi har ikke vært tung nok i boksen i de foregående kampene, og forhåpentligvis ligger det to lokomotiv foran mål nå, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen før kampen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Og trykk i boksen var absolutt det Ingebrigtsen fikk. 20 minutter var spilt når Bendtner kom seg inn på bakerste stolpe og sendte ballen i en bue over Andreas Linde i Molde-buret.
Ti minutter senere var det Søderlund som utnyttet et fryktelig tilbakespill fra Kristoffer Haugen, og pirket enkelt inn 2-0 til hjemmelaget.
– Snakk om å treffe med laguttaket som Kåre Ingebrigtsen har gjort, nærmest utbryter Eurosports kommentator Kenneth Fredheim når Søderlund setter inn 2-0.
Bendtner la seg tydelig ut på venstre kant, mens Søderlund fikk plassen som spiss, og dette virket å fungere særdeles bra for trønderne som har slitt i sesongstarten. Begge superspissene fikk åpnet sine målkontoer, og trønderne var langt fra ferdige.
– Jeg har ikke spilt der siden Arsenal, men vi har trent mye på det og holdt fast ved det. Vi supplerer hverandre godt, og i dag funket det bra, sier Bendtner etter kampen.
Se hele intervjuet med Bendtner og Søderlund i videovinduet under.
Saken fortsetter under videoen

Flere annulleringer

Rosenborg var farlig frempå ved flere anledninger. Åtte minutter før pause banket Helland ballen i mål, men ble korrekt avblåst for offside. Minutter senere lå det nok en ball i nettet bak Linde. Denne gangen var det Tore Reginiussen som stanget ballen i mål, men fikk et korrekt idømt frispark mot seg.
– Det er soleklart frispark. Han river bort Molde-spilleren, så det er ingenting å diskutere, sa ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Stående applaus

I andre omgang var det igjen Rosenborg som kom best ut. Syv minutter var spilt når duoen Bendtner og Søderlund sørget for hjørnespark til hjemmelaget. Der stanget Anders Konradsen inn sitt andre mål for sesongen.
Bendtner, som endelig fikk åpnet målkontoen for sesongen, var fremdeles ikke fornøyd. Etter 69 minutter banket dansken inn 4-0 på halvvolley fra 15 meter, som ble sluttresultatet. Bendtner gikk av til stående applaus fra tribunen, da Zekhnini ble byttet inn i sin Rosenborg-debut.
– Du verden for en kamp han har hatt. Selvsagt får han stående applaus. Når de virkelig trengte det, Rosenborg, så stod han frem, sa Fredheim.
– Han hjalp lagkameratene til det vi kan kalle en gjenoppstandelse etter en svak sesonginnledning, fortsatte Rekdal.
Spisskollega Søderlund lot seg også imponere av hvordan dansken løste rollen som kantspiller.
– Vi fokuserer bare på oss selv og i dag er vi fremragende. Elleve spillere gjør det fantastisk. I dag skal vi bare være glade og stolte. Nicklas har imponert hele uken og scoret mye mål fra den posisjonen. Dette blir jævla bra, sa Søderlund etter kampen.
Rosenborg ligger nå fire poeng bak Molde.

Rosenborg slo nådeløst tilbake mot serielederene

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51