Andreas Albech spilte en viktig rolle på Sarpsborg 08-laget som imponerte stort på vårsesongen i fjor.
Utover høsten ble det mindre og mindre spilletid på den danske høyrebacken. Nå er 26-åringen ferdig i Østfold-klubben og klar for den danske 1. divisjonsklubben Vendsyssel, skriver Sarpsborg 08 på sine hjemmesider.
Albech sier til Eurosport.no at det er med blandede følelser han nå er ferdig i klubben - ett år før kontraktstiden.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Det viktigste for meg er spilletid. Jeg er glad for tiden jeg fikk i Sarpsborg 08 og spesielt vårparten, der jeg spilte ti kamper fra start og var en del av en god vårsesong. At høsten gikk som den gjorde tror jeg var at Amin (Askar) kom inn, og treneren hadde et godt øye til han, sier Albech til Eurosport.no

– Skulle ønske jeg fikk flere sjanser

Han respekterer at treneren mente Askar var bedre, men skulle ønske han fikk flere muligheter, også på høsten.
– Det er klart det er litt bittert når man ikke spiller. Da Amin kom, sluttet treneren å rullere på laget. Jeg fikk vel aldri en forklaring på hvorfor, men Geir var ærlig på at han (Amin) var førstevalget og jeg var andrevalget. Jeg skulle ønske jeg fikk flere sjanser, sier Albech.
Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, sier i klubbens pressemelding at Albech ikke ville fått mye spilletid i 2018-sesongen, og at han derfor nå forlater klubben,.
– Andreas hadde et veldig fint bidrag for oss i våres og var også viktig i gruppa i høst, men dessverre har ikke utsiktene for mye spill i 2018 sett veldig bra ut. Vi er veldig fornøyd med backsettingen vår, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Ønsker retur til Eliteserien

Albech forlater nå Sarpsborg 08 gratis, og har signert en kontrakt frem til sommeren med den danske klubben.
Der venter det opprykkskamp utover våren. Etter 19 spilte kamper ligger Vendsyssel på 3. plass i 1. divisjon, med bare tre poeng opp til Vejle som innehar andreplassen.
– Det er en klubb som er på vei fram. De har brukt de siste årene på å bygge opp et bra lag, og har masse unge spillere som ønsker å utvikle seg, med et bra trenerteam, sier han.
26-åringen håpet lenge å kunne fortsette karrieren i Eliteserien, men slik gikk det ikke. Men med kontrakt frem til sommeren i Danmark, håper han å kunne imponere norske Eliteserie-klubber og gjøre seg aktuell for en retur til norsk fotball.
– Jeg er kjempefornøyd med tiden i Sarpsborg og veldig fornøyd med å få spille i Eliteserien. Jeg hadde håpet å kunne fortsette i Eliteserien, og at det var noen som ville ta meg inn. Slik ble det ikke nå, men jeg håper at om jeg gjør det bra her i Danmark frem til sommeren at det er en klubb i Eliteserien som kan ha bruk for meg til sommeren, sier han og fortsetter
– Jeg håper ikke dette er et farvel, men heller «på gjensyn».
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12