Populære sporter
All sport
Vis alt

Dediserte seieren til supporterne: – Det har vært mye snakk, men de er her for oss hver gang

Espen Blaker

Oppdatert 24/09/2018 klokken 22:13 GMT+2

Aron Smarason takket Kanarifansen etter en turbulent uke.

smaradona

Foto: Eurosport

LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
Lillestrøm – Tromsø 1-0 (0-0):
Opptakten til mandagens oppgjør mot Tromsø var preget av mye støy for Lillestrøm. Deler av Kanarifansen hadde varslet at de ville være stille de første 19 minuttene av kampen, noe som skapte skepsis innad i supporterskaren og høstet kritikk fra eksperter.
Men det ble tidlig klart at majoriteten av LSK-supporterne ikke ville være med på noen stilleaksjon – snarere tvert imot. For da dommerne blåste igang oppgjøret på Åråsen, skapte de tilreisende et ellevilt leven på tribunene.
Det satte tydeligvis spillerne pris på – for da Aron Smarason banket inn kampens eneste mål på straffe ti minutter før slutt, sprang han rett bort til fansen mens han holdt seg for ørene – som et tegn på all støyen de lagde gjennom kampen.
– Jeg må gi cred til supporterne. I dag var de fantastiske. Det har vært mye snakk, men de er her for oss hver gang og det er vi takknemlige for. Nå skal vi komme oss gjennom resten av sesongen sammen, sa Smarason til Eurosport.
Se intervjuet med matchvinneren her (saken fortsetter under):
– Og straffen din var det lite å utsette på?
– Ja jeg hadde bommet på en ganske stor sjanse tidligere, så jeg ville være sikker og sette den høyt. Det var deilig å sette den
Og det er ikke bare supporterne Smarason var fornøyd med etter kampslutt.
– Jeg synes vi spiller en meget bra kamp i dag. Jeg er stolt av gutta. Vi har taklet situasjonen med gårsdagens rresultater og snakket som har vært rundt omkring. All cred ti lgutta som jobber steinhardt, og vi tar tre fortjente poeng.
Se alle høydepunktene her (saken fortsetter under):
picture

Smárason matchvinner etter ellevilt sjansesløseri

– Det er ikke til å tro!

Etter at både Stabæk og Start vant sine kamper søndag, var LSK avhengige av en trepoenger for å henge med i kampen om fortsatt Eliteserie-eksistens.
Etter en hendelsesfattig førsteomgang tok det fyr umiddelbart i den andre. Thomas Lehne Olsen ble spilt alene med Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn, som vartet opp med en flott benparade. Returen falt hos Aron Smarason, som på nærmest blankt mål presterte å bredside ballen over.
– Det er ikke til å tro at det ikke står 1-0! Fortvilende og fortærende for hjemmelaget, utbrøt Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Men det stoppet ikke der. Like etter var det Fredrik Krogstad som ble spilt alene med Kongshavn – men innbytteren skjøt langt over. Like etter headet Stefan Antonijevic like over fra god posisjon etter et hjørnespark.

Skrek på straffe – ble hørt ved andre anledning

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, og like etter timen skrek hele Åråsen på straffespark da Krogstad ble lagt i bakken av Tromsø-kaptein Simen Wangberg.
– Der er det vel kontakt. Jeg mener at det gjerne må blåses straffespark på sånne. Wangberg er ute og kjører i den duellen, sa Skullerud.
Bildene viste at Krogstad ble tydelig hindret, og hjemmelaget vil nok føle seg snytt for en potensielt matchvinnende avgjørelse.
Det var dermed mange på Åråsen som følte de fikk som fortjent da Lehne Olsen ble lagt i bakken av Gundersen. Smarason var iskald fra ellevemeteren, og dermed er LSK kun poenget bak Start, Stabæk og Strømsgodset i det som blir en skikkelig nedrykksthriller utover høsten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame