Torsdag formiddag skjedde noe som hører sjeldenhetene til på krøllgresset på Marienlyst i Drammen: Strømsgodset var fulltallige på trening.
– Vi har for første gang hatt alle mann på trening igjen, jeg kan faktisk ikke helt huske sist – så det er bra. Men hvor friske og raske alle blir før helga tør jeg ikke spå enda, det er litt tidlig å konkludere, sier Tor Ole Skullerud til Eurosport.no.
  • Se kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset med Eurosport Player og på Eurosport Norge lørdag 18.00!
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19

Sykdomspreget Jradi

Etter den svake prestasjonen i 1. omgangen mot Brann, der både Bassel Jradi og Kristoffer Tokstad (sykdom), samt nyopererte Eirik Ulland Andersen (lyskeoperert) måtte stå over, håper Godset å få på plass sine offensive nøkkelspillere til møtet med Vålerenga lørdag.
– Bassel har begynt så vidt, men var tilbake og deltok for første gang i dag; det er bra. Vi har hatt et skikkelig mannefall på kantene våre med skader, operasjoner og sjukdom i innledningen, sier Skullerud.
– Stemmer det at Jradi har slitt med en luftveisinfeksjon?
– Han har vært sjuk. Jeg trenger ikke spekulere noe mer enn det, svarer Strømsgodset-treneren kort.

Ulland Andersen tilbake på feltet

I tillegg til at Jradi og Tokstad har slitt med sykdom, måtte Ulland Andersen stå over kampen mot Brann etter et planlagt inngrep i lysken. Han var tilbake på feltet onsdag, etter å ha trent noen dager i styrkerommet.
– Jeg har ikke hørt noe om Vålerenga-kampen. Vi får ta det litt dag for dag. Vi får se hvordan det går, og så blir det en vurdering inn mot kamp, sa Eirik Ulland Andersen til Drammens Tidene i går.
  • Se kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset med Eurosport Player og på Eurosport Norge lørdag 18.00!
Både Jradi og Ulland Andersen var strålende i fjor høst, og briljerte også i Fantasy-sammenheng. Duoen ble populære valg med sin jevne poengfangst, og før sesongen hadde en av tre spillere valgt Jradi på sitt lag. Nå lurer mange på om det er på tide å selge dansken eller ikke, men noe klart svar får de ikke fra Skullerud helt enda.
– Jeg pleier ikke sette en frist for laguttakene mine. Men så lenge vi har tid på oss så gjør vi alt vi kan for å få alle klare til kamp, forklarer han.
Selv har 24-åringen på sin Instagram-konto gitt uttrykk for å være meget fornøyd med å være tilbake på feltet – og tror en avgjørelse om deltakelse eller ikke tas fredag.
Mot Stabæk i seriepremieren var Strømsgodset variable – med både Ulland Andersen og Jradi på banen – mens det lugget kraftig offensivt stort sett gjennom hele kampen mot Brann på mandag.
  • Se vodcasten som gir deg de beste Eliteserien Fantasy-tipsene! Se den ned her!

Vil ikke bruke fraværene som unnskyldning

Etter kampen innkalte Skullerud til et møte med hele trenerapparatet – for noe må gjøres for å få flyten i det offensive på rett kjøl.
– Vi har konkludert med at vi gjennomførte en dårlig 1. omgang. Om det finnes en oppskrift på hvordan bli bedre er svaret klart «ja». Men utdype? Nei, det kan jeg ikke. Vi skal ha 90 gode minutter, og for å få til det jobber vi knallhardt hver dag. Det var noe passivt over oss sist.
– Passive i en hjemmekamp mot Brann, er ikke det en anledning å være påskrudd?
– Det vil jeg jo mene at det er, det finnes ingen enkle svar på at vi ikke var det. Men: Vi kom tilbake og snudde det i andre omgang – og kunne både vunnet og tapt matchen. Godt gjort. Det går litt opp og ned før ting før setter seg i starten av sesongen.
– Hvor mye har fraværene hatt å si?
– Vi bruker ingen unnskyldninger. Vi har hatt to matcher med ujevne prestasjoner, men vi har en god tropp og skal klare å stå i mot det. Vi skal finne tilbake til rytmen vår offensivt, det jobber vi med, og jeg fokuserer på de spillerne som er friske. Vi skal se bedre ut allerede mot lørdag, sier Skullerud.

Ulland Andersen gjør det han kan best

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53