• Se Lillestrøm-Kristiansund på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Lillestrøm er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen i norsk fotball siden gultrøyene rykket opp i 1975.
Dersom kanarifuglene rykker ned til 1. divisjon etter lørdagens kamp mot Kristiansund, stopper rekordrekken på 43 år. Det får Kanarifansen til å skjelve i buksene.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
– Vi flyter på denne rekorden. Det blir vanskelig å få til det samme dersom vi rykker ned på lørdag. Det positive er at vi kan avgjøre dette selv. Vinner vi, så er vi med videre, sier Joachim Møller.
Han er talsmann for supportergruppa Kanari-Fansen og kan fortelle at det er mye nerver ute og går blant LSK-tilhengerne. Møller tror lørdagens kamper kommer til å bli ekstremt spennende ettersom de går samtidig.
Når siste runde braker løs samtidig klokka 18, er det duket for spenning på alle arenaer. Møller tror spenningen blir å ta og føle på, særlig fordi scoringene opplyses av speakeren på stadion. I tillegg regner han med at mange mobiler kommer til å være framme underveis for å sjekke resultatene i de andre kampene.
– Det gjelder å få noen tidlige mål sånn at skuldrene senker seg. Spiller vi 0-0 til pause, og de andre resultatene er imot oss, kan det bli en svært spennende annen omgang, sier han.
Hvilket lag som rykker ned fra Eliteserien vil ikke være klart før alle kampene er avblåst. Møller er redd et eventuelt nedrykk kan bli katastrofalt for klubben. Dersom LSK rykker ned, må klubben trolig kutte mange millioner kroner i utgifter. Et nedrykk vil dermed få konsekvenser for laget, klubben og fansen, både sportslig og økonomisk.
(©NTB)
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57