Populære sporter
All sport
Vis alt

Fansen frykter katastrofalt nedrykk

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 23/11/2018 klokken 10:45 GMT+1

LSKs rekordrekke på 43 år i Norges øverste divisjon i fotball kan være over med tap i siste Eliteserie-runde. Det kan koste klubben mange millioner.

Bodø/Glimt Lillestrøm

Foto: Scanpix

  • Se Lillestrøm-Kristiansund på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Lillestrøm er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen i norsk fotball siden gultrøyene rykket opp i 1975.
Dersom kanarifuglene rykker ned til 1. divisjon etter lørdagens kamp mot Kristiansund, stopper rekordrekken på 43 år. Det får Kanarifansen til å skjelve i buksene.
– Vi flyter på denne rekorden. Det blir vanskelig å få til det samme dersom vi rykker ned på lørdag. Det positive er at vi kan avgjøre dette selv. Vinner vi, så er vi med videre, sier Joachim Møller.
Han er talsmann for supportergruppa Kanari-Fansen og kan fortelle at det er mye nerver ute og går blant LSK-tilhengerne. Møller tror lørdagens kamper kommer til å bli ekstremt spennende ettersom de går samtidig.
Når siste runde braker løs samtidig klokka 18, er det duket for spenning på alle arenaer. Møller tror spenningen blir å ta og føle på, særlig fordi scoringene opplyses av speakeren på stadion. I tillegg regner han med at mange mobiler kommer til å være framme underveis for å sjekke resultatene i de andre kampene.
– Det gjelder å få noen tidlige mål sånn at skuldrene senker seg. Spiller vi 0-0 til pause, og de andre resultatene er imot oss, kan det bli en svært spennende annen omgang, sier han.
Hvilket lag som rykker ned fra Eliteserien vil ikke være klart før alle kampene er avblåst. Møller er redd et eventuelt nedrykk kan bli katastrofalt for klubben. Dersom LSK rykker ned, må klubben trolig kutte mange millioner kroner i utgifter. Et nedrykk vil dermed få konsekvenser for laget, klubben og fansen, både sportslig og økonomisk.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame