Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har ikke fått det til å svinge som i tidligere sesonger i Skien i år.
De hvite og svarte holder inntil videre hodet over vannet i nedrykksstriden med syv poeng ned til Lillestrøm på kvalikplass.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Den rutinerte treneren er likevel mer opptatt av å se oppover enn nedover på tabellen, men erkjenner at de trenger flere poeng for å være sikret Eliteserie-spill også i 2019.
Overfor Varden mener Fagermo at laget hans må ta tre til fire seire til for å være helt trygge, og benytter med det muligheten til å sende et stikk til nesten samtlige rivaler rundt dem på tabellen.
– Ressursene er tilbake. Når bunnlaget Start kan hente en spiss til ti millioner, Stabæk henter flere spillere enn vi gjør, Sandefjord henter fem-seks mann, Bodø/Glimt og Tromsø har ikke folk på tribunen, men har Mohn-penger og store sponsoravtaler - ja, da sier det litt om konkurransen, sier Fagermo til avisen.
Han er klar på at Odd ikke har de samme mulighetene, og poengterer at de er i ferd med å bygge et lag som igjen skal kjempe om edelt metall i Eliteserien.
Fagermo, som har gjort det til klubbens mantra å plukke opp og utvikle lokale spillere, ønsker ikke at byggeprosjektet skal gå på bekostning av de som allerede er der.
– Nå er det bare tull å hente flere unge spillere. Vi har nok av dem selv. Skulle vi hente enda flere unge utenfra, vil det bare gå ut over Telemarksmodellen, og til slutt har vi ikke telemarkinger igjen. Det er avgjort ikke veien å gå, sier han.
Han erkjenner likevel at klubben må hente spillere, men vil da lete etter mer rutinerte navn.
– Vi må nok mest sannsynlig å gå etter spillere som kan komme gratis. Da bør det være mulig å hente inn for eksempel tre mann som vil styrke oss. Vi har omtrent ikke spillere i aldersgruppen 26-29 år, og har bruk for den rutinen disse innehar, sier han.
Odd og Fagermo møter Start mandag til et svært vitktig oppgjør. Med seier kan Skiens-laget puste litt lettere, mens et tap vil for alvor sende telemarkingene inn i nedrykksstriden.
Start–Odd ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag fra kl. 18!
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56