Gjennom romjulen kårer Eurosport.no de 50 beste spillerne i Eliteserie-sesongen 2018. Hver dag slipper vi 10 nye plassering.
Nå er vi kommet frem til de spillerne som leverte bra, men som ikke nådde helt opp i toppsjiktet på listen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 KLOKKEN 18:04
Under finner du rangeringen 11 til 20, vurdert av Jonas Moen Rye, Stian Thelen og Eirik Fure.
20. Tokmac Nguen (Strømsgodset):Selv om Strømsgodsets sesong ble en kamp om å overleve istedenfor å kjempe om medalje, har Tokki levert gode bidrag som sikrer han en topp 20-plassering på denne listen. Har vært et offensivt våpen og uten hans bidrag kunne sesongen ha endt mye verre for drammenserne. Er med sin kreativtet en konstant trussel på banen og tidvis et angrep alene.
19. Sivert Heltne Nilsen (Brann): Solgte Brann gullet da han forsvant? Sivert Heltne Nilsen var vaktbikkjen bergenserne har savnet siden i sommer. Var den som gikk foran og sørget for at lagkompisene ikke slapp seg ned. Mange glemmer likevel at 26-åringen også var på banen da Brann ble maltraktert av Molde før sommeren, men han var ryddegutten på Branns midtbane som aldri stjal overskriftene. Helt til han forsvant.
Så du dette stikket? Saken fortsetter under videoen:
18. Taijo Teniste (Brann):
Kom inn i Branns lag og fylte tomrommet etter Amin Nouri umiddelbart. Har vist seg som et offensivt våpen og var en viktig brikke i forsvarsmuren som Lars Arne Nilsen bygget opp. Muren slo riktig nok sprekker etter hvert, men det kan ikke estlenderen ta hele ansvaret for. Er et av Branns sikreste kort i laget og leverer stabile prestasjoner.
17. Arnor Smarason (Lillestrøm):
En av de viktigste sommersigneringene i Eliteserien. Kom inn og løftet Lillestrøm umiddelbart i høst som leder og målscorer med sju fulltreffere fra sin offensive midtbaneposisjon. Vitale bidrag som var med på å redde Eliteserie-kontrakten til klubben og er en spiller kanarifuglene bør strekke seg langt i å resignere, men etter det islendingen har vist i høst er det heller ikke rart han er ettertraktet.
16. Kristoffer Løkberg (Ranheim):
At "Løken" hadde det i kjeften visste de fleste, men at han så til de grader også skulle vise det med beina er rett og slett imponerende. En av sesongens store åpenbaringer i Ranheim-laget. Er en skikkelig 4-3-3-spiller og kan likegodt servere som å score selv. Nå går ferden videre til Brann som har fått øynene opp for hvilke kvaliteter han har.
Sett denne fra tidligere i sesongen? Saken fortsetter under videoen:
15. Sean McDermott (Kristiansund):
Christian Michelsen kan sende sisteskansen sin en stor takk for KBKs eventyrsesong. For det at Kristiansund endte på 5. plass er mye er takket være denne mannen. McDermott har vært enda større i år enn i fjor. Har spilt seg inn i den irske troppen. Nå blir det spennende å se hvor veien videre går.
14. Gjermund Åsen (Tromsø):
Eliteseriens største servitør. Er hjernen bak Tromsøs angrepsspill og det må være en fryd i angrep med ham. Riktignok forsvant han litt utover høsten sammen med resten av Tromsø-laget, men Åsen har et blikk og en pasningsfot mange i Eliteserien bare kan misunne. Det er ikke rart at klubber står i kø for å signere ham. Ville løftet nesten hver eneste midtbane i Eliteserien. Selv om han ønsker å bli i klubben spørs det om klubben kan la være å takke nei til bud fra andre klubber.
13. Espen Ruud (Odd):
Odds solide høyreback har levert en ny flott sesong. Fra backposisjon har Ruud fungert som et angrepsvåpen i 2018-sesongen. For der spissene feilet leverte høyrebacken åtte mål og ble lagets toppscorer. Odds forsvar har også vært tette bakover. Ruud er stabil og leverer jevnt over på et høyt Eliteserie-nivå. La oss heller ikke glemme hans giftige dødballfot.
12. David Akintola (Haugesund):
Romantikeren fra Nigeria skjøt FKH inn i medaljekamp og til slutt til Europa. Har vært lagets fremste målpoengplukker og tok Eliteserien med storm etter fjorårets opphold i OBOS-ligaen. Et stort tap for Haugesund at han forsvinner. I dette sterke kollektivet er han en av spillerne som viste det lille ekstra.
Sett denne fra tidligere i sesongen? Saken fortsetter under videoen:

Se sammendrag: Gytkjær og Akintola-show mot Kristiansund

11. Vegard Forren (Molde):
Forren har vært gjennom opp- og nedturer de siste årene, men når 30-åringen jevnlig får spilletid og kommer seg i form er det få som holder samme nivå i Eliteserien. Moldes midtstopper har igjen blomstret på et lag som har nærmest vært utlinærmelig i høst. I tillegg er hans giftige pasningsfot et viktig angrepsvåpen i det oppbyggende spillet. Ikke rart Lars Lagerbäck var fristet til å kalle ham inn i landslagstroppen igjen.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 KLOKKEN 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 KLOKKEN 17:12