Konflinkten mellom Rosenborg og FK Haugesund rundt Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland har det siste døgnet eskalert voldsomt.
Etter at det ble klart at Horneland har takket ja til jobben rom RBK-trener, og skrevet under en kontrakt med trønderne, har FKH-leiren gått hardt ut mot både RBK og Horneland.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Haugalendingene mener Horneland/Emberland og RBK har opptrådt urederlig, og at overgangen fra FK Haugesund til Rosenborg har funnet sted uten deres samtykke.
Konflinkten kulminerte fredag med at Rosenborgs planlagte pressekonferanse, hvor Horneland og Emberland skulle presenteres, ble avlyst bare en time før planlagt tid.
Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud har fulgt Horneland-sagaen fra utsiden, og sier han føler med sin tidligere trenerkollega.
– Dette er en veldig kjip sak for begge klubbene, og ikke minst for han som står midt oppe i det. For han er det en kinking og uheldig situasjon, sier Skullerud, før han fortsetter:
– Uten å kunne alle detaljene, så er dette, sett utenfra, gjort etter beste mening fra Hornelands side. Når klubben har latt ham prate med RBK, slik de gjorde før jul, så er jo de informert, og da skjønner de at han er der for å snakke om en jobb, ikke for å ønske hverandre god jul, sier han.
– Han har ønsket å snakke med RBK og ta på seg ansvaret som trener for klubben. For meg virker dette som en fair sak fra Hornelands side.
Rosenborgs styreleder Ivar Koteng har bekreftet at partene ikke har klart å komme til enighet om en eventuelt kompensasjon som skulle gjøre Horneland til trener før oppsigelsestiden på en måned gikk ut 1. februar. Til tross for at FK Haugesund bestemt mener Horneland bryter en avtale når han nå har signert for RBK, tror ikke Skullerud at det er noen mulighet for at Horneland ikke er RBK-trener når Eliteserie-sesongen sparkes i gang.
– Jeg tenker at dette uansett ender med at Horneland blir RBK-trener, og så må klubbene finne ut av det på en måte.
– Men det er jo klart det er en uheldig dårlig start for samarbeidet mellom RBK og Horneland, og for Hornelands forhold til Haugesund. Det er trist at det blir sånn, uansett hvordan utfallet blir, sier Skullerud.
Horneland gikk fredag formiddag selv ut med en pressemelding. Der forklarte han hvordan han har tolket avtalen som ble skrevet under på tampen av forrige sesong.
– FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstilling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelsesadgang i: Under arbeidsforholdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermåneden oppsigelsen fant sted, forklarte han.
Det er en forklaring Skullerud kjøper. På spørsmål om denne konflikten vil føre til utfordringer for Horneland når han etter hvert møter spillergruppen, er Skullerud klar:
– Det tror jeg ikke vil ha noe å si. Horneland er en ung og spennende norsk trener. Han har vist de siste to årene at han driver med noe ordentlig, noe solid. Jeg tror denne ansettelsen kan bli bra, sier Skullerud.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12