Oslo-klubben er nummer ni i Eliteserien etter 17 kamper og leverte sesongverste forrige runde da de slet tungt mot Sandefjord på eget kunstgress. Med ti minutter igjen lå de under med to mål, men reddet ett poeng etter en sluttspurt.
– Det var sesongverste. Jeg har snakket med flere som følger klubben tettere enn meg, og de hadde ikke sett verre på flere år, sier Christian Gauseth i denne ukens Eliteseriepodcast, og legger til:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Og det sier noe om nivået på det de driver med om dagen.
Se hva sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, mener. Saken fortsetter under videoen:

– Mye som ikke stemmer

Gauseth mener lagets progresjon har vært for svak etter at Ronny Deila tok over som hovedtrener sommeren 2017, og presiserer at hans kritikk handler om mer enn måten de opptrådde mot Sandefjord.
– Her er det mye som ikke stemmer. Vålerenga er en stor klubb med store muskler til å hente spillere, og en merittert trener. Men de får det ikke til, sier han.
Mjøndalen-spilleren kan se for seg at det smerter folk med hjerte i klubben.
– Som for eksempel når Flamur Kastrati, fra dumpekandidaten Sandefjord, skaffer straffe og uten nerver dunker inn ballen, scorer mot Klanen og feirer. Det må gjøre vondt.
Se hele podcasten. Saken fortsetter under videoen:

Mange spørsmål

Han etterlyser flere ting basert på hvordan laget fremstår.
– Hvem er de forskjellige typene i laget? Hvordan ønsker de egentlig å spille, hva er mønsteret? Hvilke spillere skal gjøre det på flankene og hvem skal styre midtbanen? Skal backene være høye eller lave, hva er deres funksjon? Det er så mange spørsmål fremdeles. Hva er planen? spør Gauseth.
Han får støtte av kommentator Asbjørn Myhre.
– Jeg tipper Deila irriterer seg over at det ikke er større progresjon. Det tok tid før det løsnet for ham i Godset også, men jeg prøver å se etter sportslig utvikling. Hvor er den? spør han.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05