Populære sporter
All sport
Vis alt

– Et siste halmstrå for Eliteserie-klubben

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 23/08/2018 klokken 11:14 GMT+2

Denne helgen møtes Sandefjord og Lillestrøm til bunnoppgjør i Eliteserien. Christian Gauseth mener hvalfangerne er helt nødt til å vinne.

Marti Cifuentes

Foto: Scanpix

Sandefjord ligger sist i Eliteserien med elleve poeng, mens Lillestrøm er nummer 14 med 16 poeng. Denne helga møtes de, og Eurosports Eliteserie-ekspert, Christian Gauseth, mener LSK er et av lagene som fremdeles må krige for å unngå nedrykk.
Derfor er viktigheten av dette oppgjøret helt enorm.
– Dette er en sesongavgjørende kamp for Sandefjord. Det kan jo ikke gå for de om de taper denne kampen, sier Christian Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Han mener presset likevel ligger på Lillestrøm før kampen, og grunngir det slik:
– Sandefjord er i stor grad allerede dommedagsdømt. Til tross for at de ser bedre ut og har fått med seg noen poeng i det siste, så spiller de fremdeles uten press slik jeg ser det, sier han.
Denne kampen vil uansett sende det ene eller det andre laget lenger ned i nedrykkssumpa. Gauseth tror desperasjonen etter hvert vil vise seg ute på banen.
– Jeg tror det kommer til å bli en utrolig kul kamp, for her er det mye som står på spill! Forhåpentligvis kommer det mange folk på kamp i Sandefjord, for dette kan være deres halmstrå som kan lede noe større, sier han.
Begge lagene har en formkurve som peker oppover. Både Sandefjord og Lillestrøm har investert i nye spillere denne sommeren og fremstår bedre nå enn i vår.
– Marti Cifuentes har fått mye bedre skikk på laget nå, blant annet gjennom å styrke nesten hele forsvaret. Han har funnet sin formasjon, og forsvarsrekka sitter bedre nå.
Dersom Sandefjord slår Lillestrøm på hjemmebane er det plutselig bare to poeng som skiller lagene. Samtidig har de andre lagene nedover på tabellen i Start, Stabæk og Bodø/Glimt, også har begynt å plukke poeng.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame