– Det var ikke pent, men jeg synes vi vant fortjent, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.
Tromsø hadde tre seriekamper uten seier før onsdagens oppgjør i Bodø, men måltyven Espejord sørget for å stoppe den rekken. Han ble matchvinner to minutter før pause.
Resultatet gjør at «gutan» klatrer opp på 14 poeng. Det gir Tromsø og trener Valakari en luke til bunnlagene. Glimt har det tøffere. Bodøværingene fikk en opptur med 2-1 borte mot Molde sist, men Aspmyra-laget har kort vei ned til sumpen. Ni poeng er kun to mer enn Stabæk på kvalifiseringsplass i Eliteserien.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25

Nummer fire

Det var hjemmelaget som fikk matchens første store sjanse. Ulrik Saltnes fikk avsluttet fra god posisjon, men Glimt-spilleren måtte se at ballen gikk via et TIL-bein og like utenfor mål.
Tromsøs Mushaga Bakenga fikk mulighet til nettsus en stund etter, men trønderens forsøk fra skrå vinkel ble reddet av Zoran Popovic i vertenes bur.
Så var Glimt farlig frampå igjen. Martin Bjørnbak testet skuddfoten på frispark sju minutter før pause, men Gudmund Kongshavn i Tromsø-buret var med på notene.
I det 43. minutt kom altså kampens eneste nettkjenning. Kent-Are Antonsen slo en flott ball i bakrom, noe Runar Espejord oppfattet. TIL-spissen tok ned ballen og plasserte inn 1-0 på lekkert vis. Det var hans fjerde seriemål så langt i 2018.

Espejord avgjorde «Slaget om Nord-Norge»

VIF neste

Bodø/Glimt fikk en stor mulighet til å utligne åtte minutter etter hvilen, men Kristian Fardal Opseths heading gikk like utenfor kassen.
Ulrik Saltnes og Opseth fikk hver sin sjanse til å utligne for hjemmelaget etter dette, men Tromsø slapp igjen med skrekken. Valakaris mannskap holdt unna i kaotiske sluttminutter i Bodø. Dermed var det gjestene som kunne juble for tre poeng.
Tromsø jakter en ny opptur hjemme mot Vålerenga i neste seriekamp. Deretter venter bortekamp mot Haugesund. Glimt gjester et formsvakt Start i Kristiansand i neste runde, før Ranheim tar turen til Aspmyra runden etter
(©NTB)
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29