• Supersøndag: Se Brann - Vålerenga klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/DRAMMEN (Eurosport.no): – Det er nok mange forklaringer på dette, sier sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport.no.
Brann topper tabellen suverent i Eliteserien og er per dags dato Norges beste lag, men på A-, U21- og G19-landslaget er det helt fritt for Brann-spillere. I de siste troppene er ikke en eneste spiller fra rødtrøyene funnet verdig en plass. Bare U21-landslagsspilleren Fredrik Pallesen Knudsen har en bakgrunn fra Brann, mens Sogndals Ulrik Fredriksens er den eneste fra Hordaland på G19.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00

– Å ta det siste steget er vanskelig

Til eksempel hadde RBK tre landslagsspillere i troppen til Lars Lagerbäck, mens fem spillere er blitt fostret opp i klubben. Soltvedt mener det er vanskelig å ta det siste steget opp og inn på et A-landslag.
– Når man ser at det drar seg til i kvalik for landslagene, er referansen fra landslagssjefene at man henter inn spillere fra ligaer som er bedre enn den norske, sier Soltvedt.
På G18-landslaget er situasjonen en helt annen. Brann-talentene Nicholas Marthinussen, Marius Bildøy, Eirik Moldenes, Emil Kalsaas, Jonas Fredriksen og Halldor Stenevik er alle i troppen til Pål Arne Johansen. Selv om dette er rekordmange, er ikke dette første gangen Brann har flere stykker på et U-landslag.
Kasper Skaanes, Bård Finne og Andreas Vindheim fra 95-generasjonen og Jonas Grønner, Øystein Øvretveit og Kjetil Kalve fra 94-generasjonen frekventerte jevnlig U-landslagene uten at de har tatt steget inn på et A-landslag. Branns sportssjef lar seg ikke stresse av manglende landslagsspillere.
– Det er alltid kjekt å ha landslagsspillere, både for spillerne selv og for klubben, men vi tenker ikke så veldig mye på det, for å være helt ærlig. Det er mange plusser med det, men også noen utfordringer. Når det har vært så tett kampprogram som i mai med cup og serie, så tenker vi ikke så veldig mye på at vi også skulle hatt flere spillere på landslagsoppdrag. Men vi takker alltid ja hvis vi får muligheten til å sende noen på landslagsoppdrag, sier Soltvedt.
  • Supersøndag: Se Brann - Vålerenga klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Sett dette hysteriske klippet? Saken fortsetter under videoen:

– Det har jo samtidig litt med vår prioritering å gjøre

Sportssjefen mener at Brann ikke kan ta skylden alene for få landslagspillere fra fylket.
– Vi har fått en liten oppsving nå. I 1994/95 hadde vi en veldig god periode med utviklingsarbeidet, og hadde veldig fokus på det. Vi har fått en liten down etter det. Så har vi strammet til litt igjen og da ser vi resultatet av det på G18-landslaget nå. Men det er jo ikke nødvendigvis Brann, men hordalandsfotballen som utvikler dem. Det er gode kull i hordalandsfotballen som gjør at de tar steget opp til landslagsfotball når de kommer til Brann, og det går litt i bølger.
– Det har jo samtidig litt med vår prioritering å gjøre, kombinert med hvordan vi har gjort det prestasjonsmessig. Nå har vi gjort det bra de siste årene, men vi hadde jo en periode hvor vi ikke gjorde det så bra. Nå er vi inne i en god periode igjen, og da tror jeg flere av spillerne våre har blitt diskutert.
Strømsgodset-spiller Jakob Glesnes valgte en annen vei til den øverste divisjonen og var aldri i samtaler med Brann da han gikk fra Åsane til Sarpsborg 08. Sotraværingen påpeker at det er tøff konkurranse for å komme seg med.
– Man ser at mange må ut av landet for i det hele tatt å bli tatt ut. Selv om man gjør det bra i Eliteserien så er ikke det nødvendigvis nok. Det er sånn det skal være på et landslag, der skal bare de aller beste være, sier Glesnes til Eurosport.no.
  • Supersøndag: Se Brann - Vålerenga klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58