BERGEN (Eurosport.no): Etter en vårsesong så solid at det luktet svidd, satte Brann seg i en strålende posisjon for å vinne gullet. En av nøkkeloppskriftene var at Lars Arne Nilsen rådde over et stort sett skadefritt mannskap fra mars til Eliteserien tok ferie i starten av juli.
Sjekk bare disse tallene:
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Brann starter med det samme laget som i kampen før åtte av 15 ganger, og gjør maks ett bytte i ytterliggere fem kamper. 13 av 15 ganger starter altså minst 10 av 11 som i kampen før. Snitt antall bytter per kamp fra forrige kamp er 0,625.
Totalt sett er det kun 15 spillere som starter i de 16 kampene, derav åtte som starter minst 14 av 16 kamper. Kun skader på Taijo Teniste, Ruben Kristiansen og vekselsvis Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen er det som gjør at Nilsen i det hele tatt gjør endringer.
Resultatet 8. juli er 10-5-1 og serieledelse med 35 poeng – et poengsnitt på 2,19.
Så kommer høstsesongen.
Sivert Heltne Nilsen selges til Horsens, mens Brann kjøper Thomas Grøgaard, Christian Eggen Rismark, Ruben Yttergård Jenssen og Daouda Bamba.
Samtidig begynner Lars Arne Nilsen å rokkere mer på laget. Noe skyldes skader, men primært er det taktiske endringer og enkeltspilleres formsvikt som gjør at Sotra-mannen bytter mer. På Nadderud overrasker han med laguttaket, og det har blitt vanskeligere å spå Branns lag enn det har brukt å være i Nilsens tid i Bergen.
På de elleve kampene fra august til Rosenborg sist helg stiller Brann med samme startoppstilling kun to ganger. Nilsen gjør minst to endringer fem av 11 ganger. Snittet for antall bytter per kamp øker til 1,55, det er en økning på 250 % fra vårsesongen.
20 spillere får prøve seg fra start på elleve kamper. Seks nye spillere får muligheten i startelleveren. I tillegg til de fire nyinnkjøpte får Markus Olsen Pettersen og Henrik Kjelsrud Johansen sine debuter fra start, samtidig som Deyver Vega får lengre innhopp enn tidligere i sesongen – både som kant og indreløper.
Resultatet er 5-2-4 og at tre poengs forsprang til RBK har blitt til fem poeng bak. Poengsnittet for høsten gir 1,54.
Saken fortsetter under videoen

– Han skulle spilt foran han andre

Lars Arne Nilsen er naturligvis klar over at det har blitt utskiftninger i mannskapet på høsten, uten at det helt har vært planlagt at det skulle bli fullt så mange. 54-åringen innrømmer at han klør seg i hodet over de varierende prestasjonene siden sommeren.
Før novemberinnspurten sier han følgende til Eurosport.no:
– Jeg regner med at de tre siste kampene også kommer til å bli sånn (varierende). Vi må se hvem som er i form, det har ikke satt seg helt, det svinger for mye. Vi er gode i perioder i kamper og har noen svake kamper. Vi leter etter et lag som kan spille over tid, vedgår han.
– Er det en blanding av luksusproblem og irritasjonsmoment?
– Det å få satt et lag så vi vet hva vi får, det har vi hatt litt trøbbel med. Samtidig har vi vært veldig bra i perioder og har en god tropp med gode spillere, så man lurer alltid på om «han skulle spilt foran han andre». Men det er et luksusproblem, svarer Nilsen.
Saken fortsetter under videoen

– Tar tid å tilvenne seg systemet

Over en lang sesong er det ikke unaturlig med skadeavbrekk og utskiftninger, presiserer Nilsen.
– Det er gjerne slik i en sesong, med nye spillere, skader og karantener. Det har RBK hatt også, men nå fikk de spille med sine beste mot oss mens vi har hatt litt utfrodringer, og da vinner de kampen.
– Kun fire av de som startet i det omvendte møtet på Lerkendal startet på søndag. Syv nye, det er stor forskjell?
– Ja, det er det. Jeg tror det er litt derfor vi har variert såpass mye. Vi har ofte begynt kampene svakt og det kan ha med å gjøre at det er nye spillere som skal inn i et nytt system.
Brann hentet fire etablerte navn i sommer, i tillegg kommer Kristoffer Løkberg fra Ranheim ved nyttår. Stallen er bred, og skal det hentes spillere bør de ha såpass kvalitet at de klart forsterker førsteelleveren, er signalene fra Branns sportslige ledelse.
Det er en kontinuerlig prosess som pågår hele tida, det. Nå skal vi først og fremst trene godt så vi står rustet til Strømsgodset på søndag, avslutter Nilsen.
PS! Bakgrunnstallene for utskiftninger i 11-eren:
Vårsesongen:
Lik, lik, lik, lik, ett bytte (Kristiansen->Marengo), to bytter (Marengo->Kristiansen, Haugen->Ordagic), ett bytte (Kristiansen->Marengo), ett (Ordagic->Haugen), lik, ett bytte (Teniste->Braaten), ett bytte (Heltne Nilsen susp->Ordagic), tre bytter (Braaten->Kristiansen, Ordagic->Heltne Nilsen, Barmen->Orry Larsen), lik, lik, lik, lik.
Høstsesongen:

Tre bytter (Marengo->Teniste, Heltne Nilsen->Ordagic, Orry Larsen->Barmen), ett bytte (Gili->Marengo), tre bytter (Kristiansen->Grøgaard, Ordagic->Orry Larsen, Marengo->Gili), lik, ett bytte (Orry Larsen->Y. Jenssen), ett bytte (Skålevik->Bamba), ett bytte (Radlinger->Pettersen), lik, to bytte (Acosta->Eggen Rismark, Gili->Skålevik), to bytte (Skålevik->Braaten, Bamba->Kjelsrud Johansen), tre bytte (Haugen->Orry Larsen, Braaten->Gili, Kjelsrud J->Skålevik).
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14