Populære sporter
All sport
Vis alt

En tredjedel av jobben allerede gjort: – Vi glemmer ikke hvor vi kommer fra

Jonas Moen Rye

Oppdatert 23/04/2018 klokken 12:24 GMT+2

Nyopprykkede Ranheim har vunnet fire av sesongens fem første kamper, og står med tolv poeng. Det er over en tredjedel av hva man har måttet ha for å sikre Eliteserie-plassen de siste sesongene. Trener Svein Maalen vil likevel ikke ta av.

Maalen

Foto: Scanpix

– Nei, for vi glemmer ikke hvor vi kommer fra. Om vi får lov til å spille i Eliteserien også i 2019 er vi kjempefornøyde. Men vi skal sette et positivt stempel på norsk fotball, vise at vi er gode, og at det hjelper å trene, sier Ranheim-treneren til NTB.
Etter bare fem serierunder har Ranheim sanket sammen 12 poeng – rundt en tredjedel av hva man har måttet ha for å holde seg i Eliteserien de siste tre sesongene. I 2015 og 2016 sikret Tromsø plassen med henholdsvis 29 og 34 poeng. I 2017 måtte Sandefjord har 36 poeng for å være helt trygg.
Siden omleggingen av Eliteserien i 2009, ligger gjennomsnittet for å sikre plassen (13. plass) på 34 poeng.
– Vi tror på den måten vi gjør det på, og ønsker å vise det videre også, sier Maalen som naturlig nok er godt fornøyd med sesongstarten til det nyopprykkede laget.
Se Ranheim sikre tre poeng på Åråsen (artikkelen fortsetter under):
picture

Ranheim-eventyret fortsatte på Åråsen

– Jeg er fornøyd med poengfangsten (12 av 15 mulige), men også prestasjonene som ligger bak. Vi har gjort to solide bortekamper. Åråsen borte er noe av det vanskeligste man kan få. Også har vi har vært veldig solide hjemme. Vi skal bygge videre på den gode sesongstarten, sier Maalen videre.
Med unntak av tapet i andre serierunde (0-4 mot Tromsø) har det blitt tre poeng mot Stabæk (h), Sandefjord (b) og Haugesund (h). Søndag ble det tre nye poeng, og denne gang var det Lillestrøms tur til å gå slukøret av banen.
Maalen sier søndagens seier var en lagprestasjon og at han ikke ønsker å trekke fram enkeltspillere.
– Men vi har noen ledertyper som går foran, noen som er ryggraden i laget vårt, og dem er vi veldig avhengig av. Men jeg ser ingen grunn til å dra fram enkeltpersoner.
– Vi har spillere utpå her som debuterer i Eliteserien, som knapt har spilt andredivisjon. De kommer her på Åråsen og står fram på en voksen måte. Det er mange folk som kunne blitt trukket fram, avslutter Maalen.
picture

Poengdeling mellom Vålerenga og Molde etter dommertabbe

(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame