Det bekrefter NFF i en pressemelding på sin hjemmeside tirsdag.
Påtalenemnda opprettet sak mot Start-spilleren Damion Lowe etter episoden hvor han var borte i RBKs Birger Meling med albuen forrige serierunde. Ifølge pressemeldingen må spilleren stå over to kamper etter hendelsen.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Fotballforbundet skriver blant annet dette i sin begrunnelse:
Disiplinærutvalget presiserer at en spiller har ansvar for egne handlinger i situasjoner – uavhengig av hvor rutinemessig situasjonen er. Når Lowe er uaktsom og faktisk ender opp med å slå motspilleren i ansiktet, må han ta konsekvensen av det.
Eurosports Christian Gauseth og kommentator Petter Bø Tosterud ventet streng straff for KBKs Coly etter at han satte sin albue i Brann-backen Taijo Teniste forrige serierunde.
– På en måte han man si det var heldig at dommeren ikke så situasjonen. For da kan man sette seg ned i ro og mak og gi Coly fem kampers utestengelse. Minst, sa Bø Tosterud i Eliteserie-podcasten forrige uke.
Så mye som fem kamper får han likevel dog ikke. Tirsdag kom beskjeden om at Coly får tre kamper i straff fra Fotballforbundet etter hendelsen.
At Coly løfter albuen opp i en slik høyde, fremstår ikke som en naturlig handling for å gjenvinne balansen. Det kan heller ikke anses som en naturlig manøver for å starte et løp i bakrom, som spilleren og klubben har vist til. Coly må selv ta konsekvensene av at han opptrer uaktsomt på denne måten, skriver blant annet NFF i sin begrunnelse.
Klubbene har mulighet til å anke straffene.
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57