Natt til torsdag slapp den The Telegraph sin årlige samlig av de største fotballtalentene i Europa.
Blant 60 navn født i 2001, gir den britiske avisen en kort introduksjon i spillernes bakgrunn og karriere så langt.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
På listen finner vi to 17 år gamle nordmenn. Odds Joshua Kitolano, lillebroren til John ble solgt fra Odd til Premier League-klubben Wolverhampton, og Liverpool-spiller Edvard Tagseth.
Kitolano, som fikk Eliteserie-debuten mot Strømsgodset i april, omtales som en enda større talent enn sin bror.
– Joshua er en teknisk begavet midtbanespiller som stiger fort i kurs i Eliteserien. Han har helt siden han fikk plass i Odds førsteellever stadig gjort seg mer bemerket, og signerte nylig en ny kontrakt som binder ham til klubben til 2021. Mulighetene for at han selges for et heftig overskudd før den tid er store, skriver avisen.
Tagseth, som har spilt i Liverpool siden 2017, har akkurat fullført sin første sesong i klubben. Trønderen, som har fått spille under idolet Steven Gerrard, trekkes frem for sin kapasitet og pasningsstyrke på midtbanen til Liverpools ungdomslag.
Gerrard har ifølge avisen tidligere hyllet ham for hans vilje til å gjøre alt for laget, og sammenligner ham med James Milner.
– Han er den James Milner-typen. Han er venstrebeint, men kan like gjerne spille på høyrebacken. Han gjør akkurat det han blir bedt om på banen. Jeg elsker å ha ham her og være treneren hans. Han har en stor fremtid, er den nåværende Rangers-treneren sitert på.

– Stort for Odd

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, sier til Eurosport.no at dette er stort for Telemarks-klubben.
– Dette var moro både for moderklubben hans Gulset, Odd og for Joshua. Vi ønsker å være det sterkeste utviklingsmiljøet i Norge og akademiklassifiseringen til Norsk Toppfotball viser at vi er den klubben som produserer mest unge spillere som får spilletid på toppnivå, sier Håndlykken.
– Joshua er et veldig stort talent. Han har akkurat blitt 17 år, men likevel kjempet seg til en startplass i Odd de siste kampene. Det er veldig moro, sier han.
I fjor var Moldes Erling Braut Håland Norges representant på listen, mens Martin Ødegaard og Rafik Zekhnini var med på listen over 1998-kullet i 2015.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11