Med sin intense spillestil har KBK-spiller Flamur Kastrati en tendens til å dra på seg gule kort ofte. Søndag havnet han nok en gang i dommerens bok, og fikk gult kort i kampen mot Tromsø. Starts Damion Lowe kommer nærmest med sine syv.
– Dersom man får åtte-ti gule kort i løpet av en sesong så har man et forbedringspotensial. Det er for mange, sier Eurosports fotballekspert, Bengt Eriksen i Eurosports Fotball Direkte-sending.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53

– En voldsom førsteforsvarer

Kastrati forteller at han ikke legger mye vekt på hvor mange gule kort han har fått så langt.
– Jeg er en voldsom førsteforsvarer, og da får man kanskje gult kort litt lettere. Dommerne gjør sin jobb mens jeg gjør min jobb. Noen ganger får jeg kanskje litt overtenning, sier Kastrati til Eurosport.no.
Eriksen deler spillerens forklaring om at spillestilen er hovedårsaken for de ni gule kortene.
– Han er en fantastisk pågående spiller. Den pågåenheten, kombinert med agressivitet, er godt og nyttig for Kristiansund. Men med et varmt hjerte må man også ha et kaldt hode, sier han, som ikke synes det hadde vært noe stas om rekorden fra 2016 ble slettet.
Da fikk Kjetil Wæhler ti gule kort på 21 kamper i Eliteserien. Kastrati er altså bare ett unna å tangere rekorden.

Driter i rekorden

Den negative rekorden ofrer ikke KBK-spissen en tanke.
– Den driter jeg rett og slett i. Det er ingenting jeg tenker på. For min del handler det om å være en plageånd for motstanderen og å gjøre det beste for laget. Slik har jeg alltid vært, slik er jeg nå, og slik kommer jeg alltid til å være, sier han.
Likevel har han ingen problemer med å erkjenne at noen av kortene kunne vært unngått.
– Flere av kortene har vært unødvendige. Det er opp til meg som profesjonell fotballspiller å finne det rette tenningsnivået, sier han, som har scoret syv mål så langt i sesongen.
Søndag ga Kristiansund skikkelig bank til Tromsø, da de slo Gutan med hele 5-1. 21. oktober skal KBK i bresjen igjen, med Vålerenga på motsatt banehalvdel.
Se høydepunkter fra Kristiansund - Tromsø her!

Kristiansund ga Tromsø juling

Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23