• Se Sarpsborg 08 – Odd på Eurosport Player søndag 16. august kl. 18.00. Få tilgang her!
Kristoffer Zachariassen tok Eliteserien med storm da han kom fra Nest Sotra foran 2017-sesongen. 23-åringen var med sine 11 målpoeng en sentral bidragsyter til at Sarpsborg 08 endte på bronseplass.
Også i år har midtbanespilleren vært avgjørende for at blåtrøyene på sensasjonelt vis kvalifiserte seg for gruppespillet i Europa League.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Zachariassen har blitt en publikumsfavoritt i Østfold, men det spørs om ikke bergenserens seneste beslutning vil føre til usikkerhet blant klubbens mest trofaste.
For da han nylig kjøpte seg bolig sammen med kjæresten, var det ikke i byen han nå spiller i. I stedet falt valget på hjemlige trakter, nærmere bestemt Sotra.
– Vi hadde lyst til å kjøpe i Sarpsborg, men plutselig blir jeg bare værende der et halvt år til. Det er umulig å vite, sier Zachariassen til Bergens Tidende.
Det er altså ingen hemmelighet at Sarpsborg 08-profilen ønsker seg utenlands. Flere klubber har også vist interesse det siste året, men inntil videre vil Zachariassen fortsette eventyret med Østfold-klubben.
– Det har tatt helt av. Målet var å komme til Eliteserien, men etter at jeg kom dit har jeg jo spilt nesten alt og blitt fast på laget. Jeg har også spilt cupfinale, og nå skal jeg spille i Europaligaen mot Pepe og Quaresma ... En liten gutt fra Sotra mot Pepe. Det er helt uvirkelig, sier han til BT.
Og kanskje det er en god figur i høstens Europa League som skal til for at 23-åringen får realisert proffdrømmen og også kommer inn i varmen hos Lars Lagerbäck. Landslagssjefen innrømmet tidligere i år til Eurosport.no at han har midtbanemotoren på blokka.
– Det synes at han har potensial, og det skal det bli veldig interessant å følge ham. Han er definitivt en interessant spiller, sa Lagerbäck til Eurosport i mars.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57