• Treningskamp: Se Vålerenga - Sarpsborg 08 fredag 18. januar klokken 12.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sarpsborg 08 bekrefter på sin hjemmeside fredag at spissen er klar for AGF Århus.
Sportssjef Thomas Berntsen forteller at Mortensen har hatt et sterkt ønske om å returnere til hjemlandet.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Etter et sterkt ønske om å flytte hjem til Danmark og med kun ett år igjen av kontrakten i Sarpsborg 08, ble det vanskelig for oss å holde Patrick igjen. Han har vært viktig for oss. Det er en spiller vi har blitt veldig glad i, men vi må også respektere spillerens ønske i denne saken, sier sportssjef Berntsen til klubbens hjemmeside.
Det står ikke hvor mye klubben mottar i overgangssum for Mortensen.

Takket nei til ny kontrakt

Nyheten kommer bare timer etter at Eurosport.no kunne fortelle at spilleren har takket nei til kontraktstilbud fra Sarpsborg 08 som Berntsen omtaler som "veldig gode".
– Vi skjønner at spillerne våre ønsker å cashe inn på interessen som har oppstått etter Europa League-suksessen vår. I hvert fall en spiller som Mortensen, som begynner å komme litt opp i årene. Det kan hende han blir å finne et annet sted neste sesong, sier sportssjefen, som påpeker at klubb og spiller skiller lag som gode venner.
I desember ble Mortensen spurt om hvordan han opplevde interessen rundt seg selv etter at han og laget hadde gjennomført et imponerende Europa League-gruppespill. Det ønsket han ikke kommentere, men svare i stedenfor slik:
– Det er klart at alle spillere har en drøm om å komme videre. Jeg har også en drøm og et håp om at jeg kan prøve meg andre steder i enda bedre ligaer. Men om det blir nå, til sommeren eller om to år, har jeg ærlig talt ikke tenkt så mye på. Det har vært masse kamper i år, så det har ikke vært tid til å tenke på fremtiden, sa han til Eurosport.no da.
På 14 kamper i Europa League scoret Mortensen syv ganger. I to sesonger på rad har han scoret 12 mål i Eliteserien for Østfold-laget.

Bud på Skålevik

Nå skal klubben finne spissens erstatter. Både BA og BT kunne fredag formiddag melde at sarpingene hadde lagt inn et nytt bud på Branns Steffen Lie Skålevik. Eurosport.no får opplyst fra flere hold at Lie Skålevik etter all sannsynlighet kommer til å bytte klubb i løpet av vinteren.
Berntsen bekrefter at de har sondert markedet etter en erstatter.
– Vi har god oversikt over hva som beveger seg der ute. Nå intensiverer vi jobben med å lande et par nysigneringer og forsterke oss, sier han til klubbens hjemmeside,
  • Treningskamp: Se Vålerenga - Sarpsborg 08 fredag 18. januar klokken 12.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12