– Dette har selvsagt hemmet meg litt. Jeg har spilt med noe smerter i oppkjøringen og i første serierunde, sier Ulland Andersen til Eurosport.no.
Han befinner seg i Tyskland, hvor han tirsdag kveld skal gjennomgå undersøkelser før han etter all sannsynlighet opereres onsdag.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
– Det er snakk om en gilmores groin-skade, forklarer Godset-spilleren.
Gilmores groin er en vanlig fotballplage som innebærer en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken.

Undersøkes av spesialister

Thomas Ødegaard i Strømsgodsets medisinske apparat forteller hvordan de har jobbet med situasjonen rundt vingspilleren.
– Gjennom store deler av 2018 har han slitt med det som heter inguinal dysfunksjon. Det er smerter i nedre mage-region, som på folkemunne kalles gilmores groin, forteller manuellterapeuten.
Han forteller at angrepsspilleren må gjennom undersøkelser av tyske spesielister tirsdag kveld, men at en operasjon med all sannsynlighet vil ta plass onsdag.
– Først må spesialistene se på han og ta en vurdering. Vi regner med at han opereres onsdag, sier Ødegaard.

– 4-6 uker er vanlig

Ulland Andersen forteller at operasjonen har vært planlagt en stund. Tanken har hele vegen vært å spille første serierunde, for så å time operasjonen opp mot den kommende landslagspausen.
Norge spiller mot Australia 23. mars og mot Albania 26. mars.
– Jeg mister Tromsø-kampen, men håper det er den eneste kampen jeg er ute. Det kommer jo litt an på hvordan dette går, men jeg ønsker å være raskt tilbake, sier han.
Ødegaard tror det er i overkant optimistisk å rekke Brann-kampen 2. april.
– Det er en del ulikheter og usikkerheter når man bruker kniv, selvsagt. Men vanlig rehabiliteringstid er mellom fire og seks uker etter slike inngrep, sier Ødegaard.
Ulland Andersen forteller at operasjon er det eneste riktige å gjøre i denne situasjonen.
– På lang sikt vil det være lønnsomt. Selv om jeg ikke ønsker å skylde på skadene, har jeg ikke vært i stand til å bidra på hundre prosent, sier 25-åringen.

Stod av trening

Forrige torsdag stod han av Strømsgodset-treningen. Forklaringen den gang var at Haugalendingen hadde vært småsjuk gjennom hele uken.
Den offensive midtbanespilleren spilte likevel fra start og fullførte 90 minutter i serieåpningen hjemme mot Stabæk, i kampen som endte 2-2.
I fjor noterte han seg for elleve scoringer og fem målgivende pasninger i Eliteserien.

Pedersen-dobbel reddet Godset fra pinlig Eliteserie-åpning

Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27