Det skriver Tromsø IL på sin hjemmeside torsdag.
Høgli har kontrakt med TIL ut 2020-sesongen, men har bestemt seg for å avslutte to år før tiden. Han fortalte lagkameratene om beslutningen torsdag formiddag.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Avgjørelsen var paradoksalt nok både enkel og vanskelig. Vanskelig fordi man må slutte med det som har vært jobben min i hele mitt voksne liv. Enkel fordi jeg innerst inne vet at det er det eneste riktige å gjøre slik situasjonen er og har vært, sier Høgli til klubben.
Han sier at grunnen er tilbakevendende muskelskader og at kroppen ikke lenger henger med for å kunne spille på toppnivå. 34-åringen har tidligere spilt i Bodø/Glimt, Tromsø, Club Brugge og FC Copenhagen, før han i januar i år returnerte til Tromsø.
– TIL har all grunn til å takke Tom for hans innsats både på og utenfor banen. Han har vært en av de beste spillerne som har spilt for TIL, og han kan i tillegg se tilbake på en fin karriere i utlandet og på landslaget. De fleste kjenner hans samfunnsengasjement som har bidratt til å knytte fotballen tettere til samfunnet, og som har gitt litt oppmerksomhet til mennesker som trenger det, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.
Han spilte også 49 kamper for Norges A-landslag og scoret to mål med flagget på brystet.
Tromsø ligger på en tiendeplass i Eliteserien etter 23 serierunder. Neste kamp er mot Brann mandag 1. oktober kl. 19.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og MAX.
Se Eurosports Eliteserie-podcast her:
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37