• Supersøndag: Se Bodø/Glimt - Ranheim klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
– Det er overraskende, men de spiller med en voldsom entusiasme, og de er dyktige, sier Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide til NTB om Ranheims overraskende gode sesongstart.
Etter elleve runder i Eliteserien har overraskelseslaget tatt med seg 23 poeng og ligger på tredjeplass.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25
Hareide har blant andre lagt merke til lillebroren til Rosenborgs Tore Reginiussen, Mads Reginiussen, som i forrige serierunde satte inn sitt sjuende mål for sesongen i kampen mot Molde.
– Det er ikke tilfeldig at han gjør det. Det er måten han scorer på, han kommer inn i boks og avslutter enten med hodet eller beina. De har gode innløp, en sinnssyk entusiasme, og de spiller for hverandre, sier Hareide om det nyopprykkede laget.
– Det er egentlig artig å se på, men det er der fotballens grunnleggende spill ligger: i entusiasme, lagspill og det å spille for hverandre. Da hjelper det ikke at det er superstjerner på andre siden av banen. Det er et lag som er kollektivt sterkt offensivt.
Søndag kan Ranheim fortsette poengfangsten borte mot Bodø Glimt.
Saken fortsetter under videoen:

Ingen eksamen for Bendtner

Hareide har tatt ut 35 spillere til sin foreløpige VM-tropp, men søndag kveld skrelles troppen ned til 24 spillere. Med i kampen om VM-plass er Rosenborgs Mike Jensen og Nicklas Bendtner, som søndag spiller toppkampen mot Brann.
Hareide sier at Brann-kampen kan bli viktig for de to VM-aktuelle spillerne, men at det ikke er noen eksamen Bendtner og Jensen skal opp til.
– Nei, det er det for så vidt ikke. De har vært med i troppen tidligere, vi kjenner dem godt og vet hva de står for. Hovedingrediensen er at vi er lojale mot dem som har vært lojale mot oss gjennom hele kvalifiseringen, sier den danske landslagssjefen, som skryter av Bendtners avslutningsegenskaper.
– Bendtner har en spesiell egenskap som spiller, han er utrolig treffsikker. Beina er hans presisjonsvåpen, får man spilt ham opp i boks blir det farlig nesten hver gang. Han er blant dem som treffer mål hyppigst når vi har avslutningstrening.
  • Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

– Jeg vet hva han kan

Hareide legger vekt på viktigheten av å ha spillere i de fem beste ligaene i Europa i landslagstroppen, men sier Bendtner får vist hva han kan internasjonalt i Europa League, ikke i Eliteserien.
– Der er det veldig få kamper med internasjonal kvalitet. Det var jo kampene mot Ajax og andre i Europa League som fikk ham tilbake i landslagstroppen, det var ikke det at han scoret 19 mål i eliteserien.
– Jeg vet hva han står for. Jeg vet hva han kan, sier Hareide.
Nordmannen må straks må bestemme seg for om Jensen og Bendtner er med i den danske troppen som møter Peru, Australia og Frankrike i gruppespillet i VM.
(©NTB)
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 KLOKKEN 17:31