• Se Brann - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
BERGEN (Eurosport.no): – Det er en knalltøff kamp. De har virkelig kommet i flyten og jeg er veldig imponert over det de har gjort, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.no.
Søndag tar serielederen imot Sarpsborg 08 på eget gress. Et høytflyvende lag som på imponerende vis slo ut kroatiske Rijeka i Europa League-kvalifiseringen torsdag kveld. I Eliteserien ligger gjestene seks poeng bak Brann på en 5. plass. Uten at Brann har planer eller ønsker å slippe de inn i gullkampen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Samtidig er vi på hjemmebane. Vi slo de borte og hvis vi spiller opp mot vårt beste kan vi ta de. Og det må vi hvis vi skal slå de, sier Brann-treneren.
Se hele intervjuet med Lars Arne Nilsen. Saken fortsetter under videoen:

– De har jobbet godt over lang tid

Sarpingene ser ut til å ha taklet kampprogrammet, med Europa League torsdag og Eliteserie-kamp til helgen igjen, godt. Mot Stabæk og Lillestrøm ble det seier. Brann-treneren synes det er vanskelig å si hvordan torsdagens kamp vil slå ut.
– De får energi av å vinne såpass tøffe kamper og gå videre. Det kan slå bra ut, men samtidig kan det være slitasje. Det fysiske er en ting, det tror jeg går bra. Det er mer det mentale og mobilisere. De skal spille en viktig kamp på torsdag igjen. Molde og Rosenborg som gjør det hvert år har kanskje bedre forutsetninger enn en ny gruppe som Sarpsborg 08. Vi får bare se på søndag hvordan de ser ut, sier Nilsen.
Brann-treneren legger ikke skjul på at han synes Sarpsborg 08s eventyr er inspirerende.
– Det er veldig imponerende det de har gjort. De har en bred og stor stall. De har jobbet veldig systematisk og er en klubb som virkelig har jobbet godt over lang tid og får resultater. Så får vi se om de kommer seg inn i gruppespillet også. Det blir spennende de neste ukene med alle de tre lagene.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett dette intervjuet med nysigneringen Thomas Grøgaard? Saken fortsetter under videoen:

– Det er slik det skal være i Bergen

På de siste dagene av overgangsvinduet signerte Brann hele seks spillere. Fire av de kommer i høst. Et tegn på at Brann har ambisjoner, ikke bare i høst, men også de neste årene. En større og bredere tropp gir Brann-treneren flere muligheter.
– Nå har vi hatt tre år der vi har kjempe i toppen av norsk fotball. Nå er vi med å kjempe om medalje i år også. Slik skal det være i Bergen at man skal kjempe om medalje, europacup og titler. Det er det vi ønsker. Så får vi bare jobbe å stå på. Det er i alle fall fullt mulig. Det som har skjedd i dette vinduet her er veldig inspirerende for oss, spillerne, publikum og hele byen. Nå kan vi mobilisere litt og ha litt av de samme forutsetningene som de beste i Norge.
– Men dere kjemper fortsatt bare om medalje?
– Medalje kan være så mangt, sier Nilsen, og smiler.
  • Se Brann - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett siste episode av Bernt besøker Reka?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37