Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-klubber på trenerjakt: – Er et skikkelig toppnavn

Stian Thelen

Oppdatert 27/06/2018 klokken 20:45 GMT+2

Både Stabæk og Lillestrøm kan ende opp med å kjempe om de samme kandidatene.

Gunnar Halle, Henning Berg og Magnus Powell

Foto: Scanpix

  • Se Stabæk - Haugesund søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Jakten på en Eliteserie-trener. Det er jobben ledelsen i Stabæk, Lillestrøm og Strømsgodset står overfor i løpet av sommeren.
Eurosports Eliteserie-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener Stabæk og Lillestrøm fort kan ende opp med å kjempe om de samme kandidatene. Han tror nemlig Strømsgodset kan ha funnet rett kandidat allerede.
– For Strømsgodsets er det ingen vits i å rikke med det valget de har tatt. Bjørn Petter Ingebretsen er midlertidig trener der. Hvis resultatene fortsetter å være gode og helsen holder er det en god løsning. Prestasjonene ser helt annerledes ut, sier Gauseth.

Utelukker ikke en Stabæk-joker

For Stabæks og Lillestrøms del er situasjonen helt annerledes. De to klubbene kan konkurrere mot hverandre om ulike kandidater.
Han vil imidlertid ikke utelukke at Stabæks sportssjef Inge André Olsen drar opp et ess fra ermet, men påpeker at de bør ha en trener som har erfaring fra den sportslige situasjonen Stabæk er i nå. Laget ligger på kvalifiseringsplass med elleve poeng, samme poengsum som Start på nedrykkplass.
– Ser du på de tre siste ansettelsene har de hatt trenere som Bob Bradley, Billy McKinlay og Toni Ordinas. Tre trenere med utenlandsk bakgrunn. Det er ikke umulig at de vil fortsette i det sporet. Det de trenger er en som går inn for å gjøre en jobb nå med tanke på den situasjonen de er i.
Her ukens podcast. Saken fortsetter under videoen:

Her er navnene som kan være aktuelle

I denne ukens podcast om Eliteserien var både Gauseth og Eurosports kommentator Asbjørn Myhre inne på flere navn som kan være aktuelle for Lillestrøm. Navn som Gunnar Halle (tidligere LSK-assistent), Jörgen Lennartsson (tidligere Stabæk-trener), Magnus Powell (tidligere LSK-spiller), Henning Berg (tidligere LSK-trener) og Morten Tandberg.
Om Lillestrøm skulle gått for sistnevnte tror Gauseth det ville blitt et signal om at klubben ønsker å gå i en helt ny retning. Tandberg har tidligere trent Bærum med stor suksess i tillegg til å ha vært assistent i Vålerenga under Kjetil Rekdal og Ronny Deila. I vinter ble det imidlertid kjent at han ikke fikk fortsette og var aktuell for Sandefjord før de ansatte Powell.
– Da blir det et tydelig stilskille. Det kan være nødvendig slik Lillestrøm har fremstått under Arne Erlandsen. De har fått resultater og får poeng, men det er kun det. Det ser ut som de står og hogger det ut i stein.
  • Se Stabæk - Haugesund søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

– Ville vært et skikkelig toppnavn

Et annet hett LSK-tips er avgått Sandefjord-trener Magnus Powell. Svensken spilte i klubben mellom 2000 og 2005 og har vært juniortrener i klubben tidligere.
– Powell har en fortid på Åråsen. Han er en klassisk 4-4-2 LSK-trener. Hvis de ikke ønsker noe stilskifte kan Powell være et navn, sier Myhre.
– Det er en klubbhelt og har en høy standing etter det han gjorde som spiller. Han har vært lenge der og så er det spørsmål om han passer inn med tanke på spillestil og lederstil. Det er noe som de må undersøke nøye og finne ut av, sier Gauseth.
Myhre tror det kan bli vanskelig å lokke hjem Henning Berg til Norge. Den tidligere midtstopperen trente LSK mellom 2008 og 2011. Siste jobb var i ungarske Videoton.
– Han har ambisjoner om å trene på kontinentet, men ville vært et skikkelig toppnavn om de ville klart å få til det, sier Myhre.
Sett Emil i Eliteserien?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame