FK Haugesund har utestengt Per-Kristian Bråtveit og Kristoffer Velde fra både trening og kamp.
Duoen skal ifølge Haugesunds Avis har brutt klubbens disiplinærreglement.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Avisen skriver at hendelsen skal ha funnet sted i forbindelse med FKHs bortekamp mot Molde tidligere i november.
Lagets trener Eirik Hornelnd bekrefter at verken keeperen eller midtbanespilleren har fått trene med klubben denne uken, og at de også er uaktuelle for lørdagens kamp mot Start.
– Klubben har satt «PK» og Velde ut av kamptroppen mot Start og de har trent alternativt denne uken. Dette på bakgrunn av et klart brudd på våre retningslinjer i forbindelse med forberedelsene til Molde-kampen, sier Horneland til h-avis.
Tidligere i uken gikk Velde ut i samme avis og fortalte at han ønsket seg bort fra klubben. Han var åpen om at han ikke har klart å innrette seg etter hovedtrenerens retningslinjer.
– Jeg er ingen A4-type. Og jeg har gått på et par smeller i år. Adferd, prestasjon på trening og et par klinsjer. Jeg har ødelagt litt for meg selv, sa Velde.
Velde har ennå til gode å starte en kamp for FKH denne sesongen, mens Bråtveit har vært lagets ubestridte førstekeeper. Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim mener imidlertid at lørdagens fravær ikke vil svekke hjemmelagets muligheter.
– Helge Sandvik holdt nullen tre av de fem kampene han har spilt denne sesongen. Senest i oktober da han både holdt nullen mot Strømsgodset og Odd. Med så nylig kamperfaring, og solide prestasjoner tror jeg ikke dette blir veldig utslagsgivende for kampen.
– Haugesund borte, med den kvaliteten og stabiliteten de har, blir uansett en formidabel oppgave for Start, sier han.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26