• Se Stabæk – Vålerenga på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra kl. 17.30!
BEKKESTUA (Eurosport.no):
Det er ikke bare i Eliteserien at Stabæk står i fare for å rykke ned. Også klubbens andrelag sliter tungt – fire runder før slutt har Stabæk 2 fem poeng opp til trygg plass i 2. divisjon.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
– Det er så klart tøft. Det er ikke mange Eliteserie-klubber som har et andrelag i 2. divisjon. Vi har kanskje Eliteseriens yngste førstelag, så det sier seg selv at det blir mye veldig ungt på andrelaget, sier Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport.no.
– Vi har heller ikke de største ressursene til å kunne ha brede nok tropper til å kunne være gode nok begge steder. Vi kan overleve i gode perioder, men ellers er det tøft, fortsetter han.
Men 49-åringen er klar på hvor prioriteringene ligger.
– Det viktigste er selvfølgelig at førstelaget beholder plassen i Eliteserien, men om andrelaget også klarer seg er det en god matcharena for våre største talenter. Samtidig bør man også spiller kamper som er mest mulig lik Eliteserien, så hvis det blir kamper hvor man kun forsvarer seg hele tiden er det jo ikke optimalt. Vi vil selvfølgelig prøve å beholde plassen slik at våre nest beste får best mulig matchtrening, selv om også 3. divisjon holder et bra nivå.
Se intervjuet med Berg og Hugo Vetlesen her (saken fortsetter under):

– Utrolig stor forskjell

Men spillerne selv er klare på at nivåforskjellen kan bli for stor.
– Det er absolutt 2. divisjon som gir best matching. Det er utrolig stor forskjell fra 2. til 3. divisjon, sier stortalentet Oscar Aga til Eurosport.no.
Se intervjuet med Aga nederst i saken!
– Det er veldig viktig at vi klarer oss. 2. divisjon er en god utviklingsarena for de unge. Det er høyt tempo, og stor forskjell i forhold til 3. divisjon, legger Hugo Vetlesen til.
Vetlesen er suspendert i lørdagens møte med Vålerenga, og blir dermed med når andrelaget møter Moss søndag.
– Jeg skal iallefall spille en omgang, så får vi ta det derfra, sier 18-åringen.

Frykter å miste talenter

Vetlesen gikk i likhet med Aga veien fra andrelaget før han ble fast inventar på Stabæks midtbane. Agas prestasjoner for andrelaget denne sesongen har blitt belønnet med flere innhopp, og nå håper også 17-åringen å ta det siste steget.
– Hvor langt unna en A-lagsplass føler du at du er?
– Det er vanskelig å si. Jeg føler jeg har gjort det bra på trening og i 2. divisjon, så det er bare å kjøre på videre.
– Hva tenker du hvis andrelaget rykker ned? Blir det mer aktuelt med utlån for din del?
– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Foreløpig blir det bare å fortsette her. Blir det 3. divisjon, så får vi bare komme oss opp igjen.
Vetlesen frykter at spillere som Aga kan forsvinne om det blir nedrykk.
– Det kan hende at de som er nære startelleveren føler nivået i 3. divisjon blir for lavt. Da er det fare for at de ikke bare lånes ut, men også velger andre klubber. Men vi er samtidig er gode på å gi de unge muligheter i denne klubben, så det er vanskelig å si.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08