Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-keeper tatt ut på landslaget for første gang

Oppdatert 10/10/2018 klokken 14:18 GMT+2

Lars Lagerbäck har hentet Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen inn i troppen til nasjonsligakampene mot Slovenia og Bulgaria.

johansen

Foto: Eurosport

  • Se Sandefjord – Strømsgodset på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 20. oktober!
Det er første gang 26-åringen Johansen er inne i Norges A-tropp. Han har 34 aldersbestemte landskamper, opplyser Norges Fotballforbund.
Fra før har landslagssjef Lars Lagerbäck med seg keeperne Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland. Tredjekeeper Sten Grytebust meldte forfall til de kommende landskampene.
– Vi bestemte oss for å ta inn Eirik etter gårsdagens trening. Vi pleier jo alltid å være tre keepere, og Rune Jarstein følte seg sliten da det bare var to denne gangen. Så vi går tilbake til det vi er vant med. I tillegg om det skulle hende noe på oppvarmingen på matchdagen, så øsnker vi jo også å ha en keeper på benken, sa Lars Lagerbäck på onsdagens pressekonferanse i Nydalen.
Johansen har stått fast for Eliteseriens bunnlag Sandefjord siden han ble hentet fra New York City før sesongen. Lagerbäck innrømmer at et nedrykk ikke vil være ideelt for keeperens landslagsfremtid.
– Det er alltid best å spille på høyest mulig nivå. Dette er jo en løsning her og nå, så må vi se an hva som skjer neste sesong, sa Lagerbäck til Eurosport.no.
– Vil det være aktuelt å ta med en spiller fra OBOS-ligaen i en landslagstropp?
– Er han god nok, så vil jeg si det, svarer Lagerbäck.
Norge møter Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag, begge på Ullevaal stadion.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame