SE ALT FRA ELITESERIEN PÅ EUROSPORT PLAYER
José Isidoro Gómez Torres.
Det fulle navnet til Bodø/Glimts nye høyreback legger ikke akkurat skjul på at han er spansk.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
«Isi», som han gjerne bare kalles, humrer når han forstår at intervjuet skal foregå på engelsk, for det er ingen tvil om at han mestrer spansk noen hakk bedre. Å snakke på norsk er også uaktuell.
Kanskje er det ikke så rart ettersom 31-åringen kun har vært i Norge i rundt to måneder.
Les også: Rekdal uenig i påstanden til RBK-treneren

Får hjelp av landsmann

Valget falt på Bodø/Glimt for den Sevilla-fødte spilleren. Noe av grunnen er trolig at kompis José Ángel spiller for laget.
– Han hjelper meg med alt hver dag. Norge er nytt for meg, sier Isidoro til Eurosport.no.
Til tross for at han er beskjeden rundt egne engelskferdigheter, har spanjolen få problemer med å få frem at han har fått en varm velkomst i Bodø.
– Jeg trives veldig godt, sier han.
Forrige runde fikk han Eliteserie-debuten mot Odd. Spesielt i den første omgangen viste han hva som bor i han. Gang på gang sa det nemlig stopp for Odd da de forsøkte å angripe langs venstrekanten, samtidig som Isidoro også viste seg fremover i banen fra sin høyrebackposisjon. Odd vant til slutt kampen 1-0 etter et praktfullt frispark av Espen Ruud.
– Jeg føler meg veldig bra, men når du ikke vinner er det ikke bra. Det vil være godt for meg å hjelpe laget, sier han.
  • Sjekk ditt Fantasy Eliteserien-lag her!

Glemmer aldri møtet med Messi

«Isi» har i likhet med landsmann José Ángel spilt for Real Betis og Almería. Til sammen fikk Glimts nysignering 19 kamper i La Liga. Det gjør at han har flere spesielle minner fra det øverste nivået i spansk fotball.
Hans første møte med Barcelona var i 2007. Katalanerne stilte med en angrepstrio som kunne skremme de fleste: Ronaldinho, Samuel Eto'o og Lionel Messi.
Real Betis og Isidoro klarte å stoppe Messi fra å bidra med målpoeng, men måtte se at Ronaldinho scoret fra straffemerket. Kampen endte 1-1.
Den da 19 år gamle Messi var allerede godt kjent – og ikke minst fryktet. Isidoro sier han ikke glemmer sine kamper mot den lille argentineren.
– Jeg husker han var veldig, veldig rask. Du måtte prestere opp mot 200 prosent mot han, smiler Isidoro.
– Han var allerede da en veldig spesiell spiller. For meg er han den beste i verden, sier han.

Beckham så rødt: – Han var sur på meg

I sin tid i Real Betis møtte han også et Real Madrid bestående av blant andre Robinho, Guti og Ruud van Nistelrooy. Men det han husker aller best fra oppgjøret elleve år siden er en situasjon med David Beckham.
Real Madrid var naturligvis ikke fornøyd med 0-0 hjemme mot Real Betis og jaktet scoring på overtid. Beckham jaget ballen, men endte i stedet opp med å feie ned Bodø/Glimts spanjol.
– Jeg husker det. Han taklet meg og fikk rødt. Jeg fikk ballen, så taklet han meg bakfra, sier han, og husker samtidig at han kun hadde vært på banen i noen få minutter da det skjedde.
Beckham måtte rusle av gressmatten og kampen endte 0-0. Isidoro sitter igjen med inntrykket av at den tidligere Manchester United-stjernen var svært misfornøyd etter situasjonen.
– Han snakket på engelsk. Jeg snakket ikke mye engelsk da, og han snakket fort, men han var sur på meg. Han var veldig, veldig sint, sier han.
På mandag er verken Messi eller Beckham på banen når Glimt møter Rosenborg, men Isidoro er klar på at han vil gjøre en innsats hvis han får sjansen.
– Jeg håper å hjelpe laget mitt, sier han.
Kampen vises på Eurosport Player og MAX fra 19.00.
Se Eliteserie-vodcast med Rekdal her:
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49