Etter 17 kamper spilt er det Start og Sandefjord som ligger på direkte nedrykksplass. Sandefjord har kun hatt en seier og tolv tap så langt i sesongen og står med syv poeng.
Her er de seks bunnlagene etter 17 kamper spilt:
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
11. Strømsgodset
12. Bodø/Glimt
13. Lillestrøm
14. Stabæk
15. Start
16. Sandefjord
I denne ukens Eliteserie-podcast ble det diskutert hvilke lag som kommer til å rykke ned etter sesongen.
– Sandefjord, de er vi ferdig med, sier Eurosports Asbjørn Myhre.
– To lag må rykke ned og et av de blir Sandefjord, legger han til.

– Stabæk er en soleklar kandidat

Stabæk ligger på en 14. plass med 14 poeng. Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener laget har sett tamt ut hele sesongen.
– Alt er avhengig av Ohi og Boli sin form, klarer de å nyttiggjøre de slik man så litt tegn til før ferien, så kommer de til å berge seg. Men det har vært for ujevnt og for tynt til nå, de er spe fysisk stort sett hele laget, så Stabæk er nok en soleklar kandidat for meg, sier Gauseth.
– Så da blir det Stabæk og Sandefjord ned?
– Jeg synes de ser svakest ut, men så er det veldig jevnt, det er vel to-tre poeng som skiller. De eneste jeg friskmelder det er Godset, de kommer til å klare seg. De har et kvalitetsmessig høyere nivå på det laget der, men alle de under, både Bodø/Glimt, Lillestrøm, Stabæk, Start og Sandefjord er soleklare dumpekandidater, slik som de har opptrått de første 16 kampene, sier Gauseth.

Kun Bodø/Glimt som ikke har hentet ny trener

Av de seks bunnlagene så er det kun Bodø/Glimt som ikke har fått nye trener denne sesongen. Stabæk har ansatt Henning Berg, Strømsgodset har ansatt Bjørn Petter Ingebretsen som fast hovedtrener, Start har fått Kjetil Rekdal som ny trener og Sandefjord har ansatt Marti Cifuentes.
Henning Berg ble også ny trener for Stabæk i juli. Asbjørn Myhre er spent på hva han kan få til i klubben.
– Venter på at Henning Berg skal klare å stramme opp dette Stabæk-laget litt, men sånn så det ikke ut i treningskampen mot Godset. Der bare rant det inn begge veier, men jeg er litt spent på hva han kan få til på sikt. Kjetil (Rekdal) vet vi godt hva står for, han får en bra test i Bergen på mandag, sier han.
– Når Kjetil ble ansatt så sa vi vel at nå klarer Start seg, det tror jeg fortsatt, legger han til.
Lillestrøm har hentet Jörgen Lennartsson som ny hovedtrener. Etter litt over halvveis spilt sesong ligger Lillestrøm på en 13. plass med 15 poeng.
– Det blir interessant å se, de fikk ordentlig pisk nede i Linz i den første kampen der. Nå får han serien å konsentrere seg om, men jeg er litt usikker på Lillestrøm, sier Myhre.
– Jeg synes det er grått og ikke noe som får meg til å tro at de skal se helt annerledes ut, da kunne de like gjerne fortsatt med Arne Erlandsen, legger Gauseth til.
Se Eliteserie-podcasten her:
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53