Kun ett poeng skiller 11.- og 15. plassen i Eliteserien med fem runder igjen å spille. Kampen for å overleve er utrolig jevn, og det ligger an til å bli en høydramatisk serieavslutning for lagene nedover på tabellen. Det ser heller håpløst ut for Sandefjord, som er helt nederst med 16 poeng.
Stabæk, Start, Lillestrøm og Strømsgodset har alle 26 poeng. Bodø/Glimt står med tre strake tap og har 27 poeng. Fremover ser deres kampprogram slik ut:
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Stabæk: Brann (H), Glimt (B), Kristiansund (H), Odd (B), Strømsgodset (H).
Start: Tromsø (B), Molde (H), Sandefjord (B), Rosenborg (H), Haugesund (B).
Lillestrøm: Rosenborg (H), Ranheim (B), Glimt (H), Strømsgodset (B), Kristiansund (H).
Strømsgodset: Sandefjord (B), Vålerenga (H), Brann (B), Lillestrøm (H), Stabæk (B).
Bodø/Glimt: Ranheim (B), Stabæk (H), Lillestrøm (B), Vålerenga (H) Rosenborg (B).
Eurosports Eliteserie-eksperter har sett inn i krystallkulen og kommer her med sin dom:
Kenneth Fredheim, kommentator:
– Jeg tror dette er så jevnt at målforskjell kan bli utslagsgivende. I mine øyne ser der verst ut for Start med tanke på direkte nedrykk. Da legger jeg kampprogram og målforskjell til grunn. Så tror jeg siste serierunde mellom Stabæk og Strømsgodset vil avgjøre hvem som havner på kvalik-plassen. Lillestrøm har erfaring med dette, og Glimt tror jeg ikke roter seg helt ned der, sier han.
Tor Ole Skullerud, ekspert:
– Jeg tror Start tar følge med Sandefjord ned i OBOS-ligaen, til tross for at de har tatt en del poeng i det siste. De har det tøffeste programmet, og jeg tror det feller dem. Men det blir et fryktelig race helt der nede. Stabæk tror jeg havner på kvalikplass. De har en Franck Boli som scorer målene de trenger og har tre hjemmekamper på sine siste fem. For Godset sin del så har de en nøkkelkamp mot Sandefjord til helgen, for den er ekstremt viktig. Så klarer jeg rett og slett ikke se for meg at Glimt eller LSK rykker ned. Sistnevnte på grunn av det fordelaktige kampprogrammet, sier Skullerud.
Bengt Eriksen, ekspert:
– Start kommer seg ut av dette, det tror jeg. De har en god stayer i laget, vant plutselig på bortebane igjen, og får tilbake Kevin Kabran straks. For Godset har det skjært seg fullstendig, for der var det snakk om medalje. De har en veldig dårlig trend og har ikke vært gode i det siste. Det er et poeng at alle de andre lagene i bunn hadde regner med å være der, utenom Godset. Hvordan takler de det? Jeg synes det ser styggest ut for de. Boli kan komme til å holde Stabæk unna nedrykk, mens Arnor Smárason og Thomas Lehne Olsen vil gjøre det samme for Lillestrøm. Det spøker litt for Glimt også, men jeg tror de klarer seg, sier Eriksen.
Christian Gauseth, ekspert:
– Sandefjord - Godset vil ha ekstremt mye å si, og jeg ønsker ikke plassere drammenserne før den kampen. VInner de der så er de trygge, men ellers vil de slite helt der nede fordi de gjenværende kampene deres er steintøffe. For meg er Stabæk en åpenbar dumpekandidat slik det er nå. De har sauset vekk poeng i flere kamper på rad, slik et typisk bunnlag gjør. Min "powerranking" av de aktuelle lagene per nå blir slik: Start nummer én, LSK nummer to, Glimt nummer tre, Godset nummer fire og Stabæk nummer fem. Og etter sesongen vil ikke mange poengene skille disse lagene. Her kan målforskjell og kanskje til og med innbyrdes oppgjør bli tellende, sier Gauseth.
Resultat:
To av ekspertene tror Start rykker direkte ned, mens én tror Strømsgodset spiller OBOS-liga i 2019. Den siste mener Stabæk rykker ned.
Med andre ord er ekspertene svært splittet. Innspurten blir ekstremt dramatisk, tett og jevn.
Sett denne?
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56