• Se Rosenbog - Vålerenga søndag 24. juni kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Etter nesten halvspilt Eliteserie-sesong ligger Vålerenga på en 6. plass med 22 poeng på 13 kamper. Det er ni poeng bak serieleder Brann. I ukens podcast snakker Eurosports Asbjørn Myhre og Christian Gauseth om Vålerengas mangel på å score mål. (Se hele podcasten nederst i saken.)
– Det som har vært Vålerengas utfordring er at de har kollapset i en del tøffe kamper; for eksempel mot Sarpsborg og hjemme mot Strømsgodset. De har gått på noen reelle smeller, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Han mener et av de største problemene er mangelen på mål i kampene.
– Vålerenga har en utfordring der at de må score flere mål. Kantene har heller ikke vært allverden i det siste, litt dalende form. De sliter litt med å skape nok, sier Myhre.

Borte mot Brann

Forrige helg tok Brann imot Vålerenga hjemme som endte 0-0 og med poengdeling i Bergen. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener det så ut som om Vålerenga hadde en tydelig taktikk.
– Jeg sa i forrige ukes podcast at jeg ble sjokkert hvis Vålerenga vant i Bergen, jeg har ordene mine i behold, men jeg ble samtidig veldig imponert over det Vålerenga gjorde. De så ut som et voksent fotballag, med både gjennomføringskraft, pondus og hår på kassen. En ny dimensjon, men å gå derfra til å vinne disse kampene er et ganske stort steg. Og der er de ikke helt enda, sier Gauseth.
Til tross for at Vålerenga bare tok med seg ett poeng hjem er Myhre imponert over det Vålerenga fikk til.
– Det var en veldig bra gjennomført bortekamp av Vålerenga. Brann hadde kanskje flere og litt større sjanser, men stort sett var det en veldig jevn kamp som døde litt ut utover i andre omgang, sier Myhre.

– Har vært utrolig variabelt

Myhre mener Vålerenga har fått en bedre ellever enn det de har hatt tidligere og trekker frem forsvaret.
– De har fått etablert et stopperpar, Tollås og Carvalho, som spiller hver eneste kamp, som er blant de bedre stopperparene i Eliteserien, sier Myhre.
Foruten uavgjort mot Brann og et tap mot Tromsø, inneholder de siste fem Eliteserie-kampene til Vålerenga en seier borte mot Sandefjord, en seier mot Stabæk og en seier mot Lillestrøm. Gauseth mener de var ganske heldig i sistnevnte kamp.
– Jeg synes de har fått godt betalt i forhold til spill og sjanser, mye knepne 1-0-seiere der de ikke har vært lysende på noen som helst måte. Det er et bra lag, men noe mer enn tredje- eller fjerdeplass er helt urealistisk, sier Gauseth, før han fortsetter:
– Problemet til Vålerenga er at de har vært utrolig variable. Det har heller vært en bunnstrid enn en medaljestrid stort sett hvert år.
Vålerenga spilte torsdag denne uken mot Tromsø i cupen hvor de vant på straffesparkkonkurranse. Vålerenga møter da Rosenborg i kvartfinalen i september.
Men før den tid får Vålerenga prøve seg borte mot Rosenborg i Eliteserien søndag 24. juni kl. 20.00. Du kan se kampen på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38