• Følg gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
– Årets trener heter Svein Maalen. Det er ikke være noen tvil, for min del, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Ranheim som rykket opp fra OBOS-ligaen forrige sesong, har overrasket mange og ligger nå på en femteplass med bare fire runder igjen. Gauseth mener denne prestasjonen gjør at Ranhiem-trener Svein Maalen er årets trener.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Det han har fått ut av det Ranheim-mannskapet og den prosessen som de har fortsatt å jobbe på, er for meg den største prestasjonen på trenersiden i Norge i år. At de skulle ligge på femteplass noen runder før slutt, det hadde du fått 150-gangeren på oddsen, legger han til.
Haugesund-trener, Eirik Horneland, blir også luftet i diskusjonen. Men selv om de har mulighet til å ta bronse, mener han at det Ranheim har gjort denne sesongen er større.
– Det Ranheim gjør er en mye større prestasjon, for meg hvert fall. Det er sikkert forskjellige meninger om det. Men budsjettet til Ranheim er så begrenset og det de har klart å skvise ut av den sitronen der.. wow!, sier Gauseth.

– En stor prestasjon

Eurosports Asbjørn Myhre er enig at det Svein Maalen og Ranheim har prestert har vært bra denne sesongen.
– I fjor i OBOS-ligaen var de langt bak Bodø/Glimt, men kommer seg opp via playoff. De ble tippet i bunn av alle selvfølgelig, med utgangspunkt i hva de presterte i fjor, hvor langt bak de var da og ressursene. Så ja, Svein Maalen er selvfølgelig en kandidat, sier Myhre.
Men for han er det en større kandidat til årets trener.
– Jeg synes ikke du kommer utenom Lars Arne Nilsen heller, hvert fall hvis de tar gull, legger han til.
– Hvis de kommer på andreplass, er han fortsatt årets trener for deg?
– Nei, det er jeg litt usikker på, men jeg synes at det står mellom de to da, Lars Arne Nilsen og Svein Maalen.
– Men utgangspunktet deres er helt annerledes. De har helt andre ressurser, en helt annen klubb, men det han får til i år. De tok jo medalje etter at de kom opp, et lite steg tilbake i fjor hvor de hadde en vanskelig periode på sommeren, spilte Europacup, og de var litt bakpå med tanke på medalje i Eliteserien. Og så å slå tilbake i år tross alt, er en stor prestasjon, sier Myhre.
Neste kamp for Brann er mot Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00, mens Ranheim møter Lillestrøm kl. 18.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53