Gullkampen i Eliteserien har utviklet seg til et klassisk «two horse race» mellom regjerende seriemester Rosenborg og overraskelseslaget Brann.
Med ni serierunder igjen skiller det bare to poeng mellom klubbene, med en luke på seks og åtte poeng ned til bronseplasserte Haugesund.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Til helgen venter tøffe bortekamper for både Rosenborg på Intility Arena og Brann i Haugesund.
Deretter er kampprogrammene slik:
Rosenborg: Sarpsborg 08 (h), Molde (b), Sandefjord (h), Lillestrøm (b), Brann (b), Odd (h), Start (b), Bodø/Glimt (b).
Brann: Sandefjord (h), Tromsø (b), Lillestrøm (h), Stabæk (b), Rosenborg (h), Strømsgodset (h), Kristiansund (b), Odd (h).
Eurosports eksperter har sett på de resterende kampene til begge lag og kommer med dommen:
Hvem vinner Eliteserien 2018?
Kenneth Fredheim, kommentator:
Jeg tror både Rosenborg og Brann opprettholder poengsnittet ut sesongen. Brann har tøffe bortekamper, og er avhengige av å vinne en av dem – da kan de gi RBK kamp. Sånn jeg ser det tar begge lag mellom 18 og 20 poeng resten av sesongen, og da tror jeg Rosenborg tar det. Men det kan bli avgjørende allerede til helgen. Om Bran skulle klare å vinne mot FK Haugesund, så kan det bli annerledes, men jeg tror det forspranget Rosenborg har klart å skaffe seg nå blir avgjørende.
Asbjørn Myhre, kommentator:
Med tanke på historien, formutvikling og det faktum at de er to poeng foran, så er det veldig vanskelig ikke å holde RBK som favoritter til å vinne et nytt seriemesterskap. Samtidig er jo dette tittelracet bortimot så åpent som vi kan håpe på etter 21 serierunder. At Brann kun har serien å konsentrere seg om mens RBK både skal spille hjemlig cup og Europa League, må selvsagt med i regnestykket. Dessuten har Brann igjen fem hjemmekamper, RBK kun fire.
Den store x-faktoren på tampen av en sesongen, ved siden av slitasje og skader, er jo at titteljagende lag i de siste rundene kan møte motstandere som ikke har noe å spille for, eller de kan i motsatt fall møte lag som kjemper desperat for å overleve. Både RBK og Brann har igjen tre av de fire nederste lagene. De kampene som på papiret ser «enkle» ut, trenger med andre ord absolutt ikke være det. Hvis jeg skal summere opp så lander jeg nok på at Rosenborg blir seriemester 2018.
Tor Ole Skullerud, ekspert:
Det kommer til å leve hele veien inn. Jeg tror Rosenborg tar det, først og fremst fordi de har erfaring i å stå i slike situasjoner. Mange spillere i RBK har stått i det og kjent på trykket og slike tighte situasjoner som det her. Det tror jeg spiller inn. Men når jeg ser kampprogrammet så er det tøffere for RBK enn
Jeg tror Haugesund-kampen for Brann er helt avgjørende. Jeg ser noen snubletråder for Brann både borte mot FKH og Tromsø, men programmet for Rosenborg er kanskje likevel enda tøffere. Men jeg holder Rosenborg som favoritt litt foran Brann på grunn av erfaring og rutine.
Bengt Eriksen, ekspert:
Jeg ble litt skremt av det jeg så av Brann på Valle mot Vålerenga. For Brann er det avgjørende å henge med Rosenborg frem til hjemmekampen mot dem i oktober. Deres mulighet ligger i å ha muligheten til å gå forbi Rosenborg med seier i den kampen. De må lede serien etter den kampen, men det forutsetter som sagt at de har skaffet seg den muligheten.
Rosenborg har både cup og Europa League i tillegg til Eliteserien, så det kan spille dem et puss. Men de har stayerevne, vinnerkultur, og de har gjort dette før. Derfor lander jeg på at Rosenborg tar det.
Thomas Myhre, ekspert:
Rosenborg er vel garantert 15 eller 16 kamper resten av sesongen, uavhengig av avansement i NM, mens Brann bare har ni kamper. Det blir Rosenborgs store utfordring å balansere alle disse, og man vet aldri hvordan det slår ut. Isolert sett synes jeg også kampprogrammet til RBK i Eliteserien er tøffere enn Branns. Så kommer også Nations League inn i regnestykket, for når resten av Eliteserien tar fri, så må Tore Reginiussen og Birger Meling sannsynligvis ut i landskamper også. Og så er spørsmålet hva som skjer med Nicklas Bendtner. Det er en sak som naturligvis skaper uønsket oppmerksomhet, uavhengig av hva Bendtner har gjort eller ikke gjort.
Likevel holder jeg Rosenborg som favoritt, men bare så vidt. Ut fra stallen, erfaringen og formstigningen de har hatt så blir det vanskelig ikke å si Rosenborg. Men som sagt, det er knepent.
Christian Gauseth, ekspert:
For Rosenborgs del vil september være en helt avgjørende måned. Den kommer fort til å avgjøre Rosenborgs muligheter i gullstriden. Spesielt den uken med bortekamp i Europa League før bortekamp mot Molde 30. september blir interessant. Jeg tror gullkampen kommer til å leve helt inn til Brann tar imot Rosenborg i Bergen 28. oktober. For Branns del er det borte mot FK Haugesund og Tromsø som ser ut som de tøffeste kampene, men jeg tror at om Brann slår FK Haugesund i helgen, så vinner de også Eliteserien 2018.
Resultat:
Rosenborg: 5 stemmer
Brann: 1 Stemme
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09