17 år gamle Erling Braut Håland sjokkerte igjen da han scorte to mål i 5-1 seieren over Vålerenga. Dette betyr at han har scoret seks mål på to kamper eller 127 minutter.
Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen mener at man må ha litt is i magen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Skal både vi og han ta en liten ispose på panna nå. Det har gått to kamper, en uke hvor det har vært helt eksepsjonelle prestasjoner av han. Men han har ikke scoret 20 mål i denne serien, han har ikke spilt hver kamp, han har hatt skadeproblemer, han har hatt vokseproblemer, så litt is i magen må vi ha. Men det han har vist oss til nå det har vært knallgodt, sa Eriksen.

– Viser eksepsjonell klasse

Etter firemålsseieren over Brann i forrige runde, da Håland scoret alle målene selv, ble han en snakkis. Eurosport har tidligere omtalt at Manchester United, som hadde speider Tommy Møller Nielsen på plass i Bergen, igjen hadde planer om å se Håland spille i kampen mot Vålerenga. Det samme hadde storklubben Juventus. Eurosports eksperten tror ikke det vil bli mindre snakk om han etter Vålerenga-kampen.
– Han hadde en lungebetennelse før sesongen startet, han har ikke spilt alle kampene, men når han blomstrer og er trygg på seg selv, så viser han det han gjør i det to siste kampene. Det er av eksepsjonell klasse og det er forhåpentligvis også på sikt av internasjonal klasse, sa Eurosports ekspert Thomas Myhre.
Bengt Eriksen fikk sett Braut Håland i både Brann-kampen og søndagens kamp mot Vålerenga. Han var enig i det Thomas Myhre sa.
– Den råskapen. Plutselig kobler han om også er han iskald i avslutningsøyeblikkene. På treninger har han brent av skudd som har endt alle veier og nå er han iskald. Det er stort sett bare å pirke dem inn, men han har kommet seg i posisjon i form av klokskap, bevegelse, råskap, hurtighet og styrke. Det er rett og slett sterkt. Det har satt en Manchester United-speider i to kamper og sett han score seks mål på to 127 minutter, la Bengt Eriksen til.

Spekulasjoner rundt pris

Det har vært mye snakk om når Erling Braut Håland kan bli solgt og eventuell til hvilken pris. Eurosports eksperter trekker likheter til både John Carew og Alexander Sørloth.
– 96 millioner snakkes det om. Fort kan vi se en norsk spiller som bikker 100 millioner, sa Thomas Myhre.
Selv har Molde-spilleren ikke noen planer om å være dra ennå. Etter kampen ble han spurt om han kom til å komme tilbake etter sommerferien for å spille på Aker Stadion.
– Ja, jeg er Molde-spiller, svarte tomålsscoreren.
Neste kamp for Molde er søndag 5. august kl. 20.00 mot Lillestrøm. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05