Ranheim fikk omsider Eliteserie-debuten sin etter to utsatte kamper da de fikk besøk av Stabæk hjemme i Trøndelag. Klubben som beskrives som lillebror i Trondelag hadde ventet 62 år på å spille i Eliteserien.
Og det var tydelig at hjemmelaget hadde mye krutt på lager.
Etter bare ett minutt var ballen i nettet etter at Kristoffer Løkberg sende den opp i nettaket. En bedre start kunne ikke Ranheim ha håpet på.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56

Den nye Lorden

19 minutter senere ble bra til bedre fir de blåkledde da samme mann satte inn 2-0 fra 16 meter.
– Så på øyene hans, han tenker bare "jeg har scoret to mål i Eliteserien, hva er det som skjer?" sier fotballekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte-sendingen.
Etter sin første Eliteserie-omgang fortsatte debutantene i samme stil. Etter bare fire minutter presterte hjemmelaget det som ikke kan beskrive som annet enn nydelig. Etter en hælflikk fra Øyvind Storflor foran mål som sendte ballen videre til Mickhael Karlsen som satte ballen komfortabelt i mål.
– Vi har snakket mye om Lord Bendtner, glem han, vi har en ny Lord og han spiller fotball i fjæra ut mot Værnes, sier Hulsker i ekstase fra studio.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Se Ranheims elleville Eliteserie-start

– Det var greit dette. Det var fullt fortjent i dag. Det var en fin start for oss, og det var gøy å være utpå der i dag, sa Karlsen etter kampen før han la til:
– Vi ga Stabæk et sjokk. Vi har alltid gått ut i 100. Vi klarte det bra og utnyttet starten. Vi har gledet oss lenge til denne kampen, og vi ville bare spille som vi har gjort tidligere. Det var nok tungt å være Stabæk-spiller i dag.

Kontroversiell straffesituasjon

Stabæks Ohi Omoijuanfo prøvde å få liv i laget fra Bærum. Etter 53 minutter headet han ballen i en nydelig bue og i mål. Men på stillingen 3-1 ble det ampert på gresset på Extra arena.
Stabæk-keeper Sayouba Mande kranglet på seg et gult kort da han sa klart ifra om at han mente at en Ranheim-spiller filmet til seg straffe etter 60 minutter.
Den frustrerte Stabæk-keeperen måtte rett etter hente ballen i nettet etter at Karlsen satte inn sitt andre for kvelden.
Kampen endte 4-1 og Ranheim står dermed med tre poeng etter sin første Eliteseriekamp.
– Ranheim dominerte fra første minutt og fikk seieren. De fortjente den også. I denne serien har man ikke råd til å svikte slik defensivt. Vi må se på hva vi kan forandre, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 KLOKKEN 12:23