At Gjermund Åsen (27) kan være på vei bort fra Tromsø er en dårlig skjult hemmelighet.
27-åringen, med et år igjen av kontrakten, har gjennom vinteren vært koblet til flere Eliteserie-klubber.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Molde, Brann og Rosenborg har vært klubbene som har vært hyppigst nevnt.
To av disse klubbene er, etter hva Eurosport.no forstår, fortsatt høyaktuelle.
Eurosport.no er kjent med at det nå foregår en stille dragkamp mellom Rosenborg og Brann for å sikre seg midtbanespillerens tjenester.
Til tross for at Brann har vært svært aktive på overgangsfronten den siste tiden, er ikke bergenserne ferdige helt ennå. Tidligere i uken ble Petter Strand presentert som klubbens sjette forsterkning foran 2019-sesongen, men Brann skal etter det Eurosport.no forstår fortsatt være svært lystne på også å gjøre Åsen til Brann-spiller.
Forrige sesongs bronselag får imdlertid tøff kamp fra Rosenborg, som også skal være en veldig attraktiv klubb for trønderen.
Lokalavisen iTromsø skriver at begge klubbene, inkludert Molde, har lagt inn bud på 27-åringen. Molde og Rosenborg har lagt rundt tre millioner kroner på bordet, mens Brann har lagt to.
Tromsø forsøker nå å presse prisen opp, og avisen spekulerer i om klubben til slutt vil si seg fornøyd med en totalpakke på omlag fire til fem millioner.
Men det er, etter det Eurosport.no får opplyst, Rosenborg og Brann som er mest fristende for forrige sesongs assistkonge i Eliteserien.
Eurosport.no får videre opplyst at det er Brann som så langt har vært tydeligst i sin begeistring overfor spilleren.
Åsen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser. Det har heller ikke spillerens agent Kevin Ingebrigtsen eller TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen. Sistnevnte skal ifølge iTromsø være på plass i Manchester for å ferdigstille en overgang til Manchester United for stortalentet Isak Hansen-Aarøen (14).
Husker du denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12