• Se Lillestrøm - Stabæk søndag 30. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Torsdag tok Lillestrøm seg til semifinalen i cupen etter at de slo Bryne 2-0. Kampen mot Bryne ble spilt bare tre dager før møtet med Stabæk i søndagens Eliteserie-kamp, hvor Lillestrøm kjemper for å unngå nedrykk.
– Det er klart at cupen er viktig i Norge. Det er nesten like viktig som serien, men det å rykke ned er enda verre. Det er to veldig viktige ting og jeg regner med at vi kommer til å satse hardt på begge, men kanskje serien hakket mer, sier Lillestrøm-spiller Marius Amundsen etter at de tok seg videre til semifinalen i cupen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
I Eliteserien ligger Lillestrøm på nedrykksplass med 22 poeng, og med syv kamper igjen, semifinale i cupen og en eventuell kvalikkamp, blir kampprogrammet for LSK tøft fremover. Lagkamerat Daniel Pedersen synes de bør klare å prioritere både cup og Eliteserien.
– Jeg synes bare det er bra, jeg synes ikke man skal ta det som noe negativt at vi er i semifinalen. Det er klart vi har et utrolig viktig kampprogram i ligaen og det er tross alt ligaen som skal reddes. Men jeg synes det er en fin opplevelse å få en semifinale også, sier han til Eurosport.no.
– Jeg synes vi er i veldig god form, så vi skal kunne klare å spille en midtukekamp. Vi spiller ikke midtukekamp hver uke, så det kan være det må til litt mer rotasjon, men en semifinale innimellom et kampprogam det synes jeg ikke gjør så mye, legger han til.

Valgte å spare spillere

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson valgte å spare Arnór Smárason og kaptein Frode Kippe i cupcampen mot Bryne, for at de skulle være uthvilt til kampen mot Stabæk. På spørsmål om det betyr at han prioriterer Eliteserien, svarer han:
– Ikke prioriterer på den måten, men å bruke troppen på best mulig måte for å kunne håndtere alle de tre kampene vi har disse syv dagene. Det er klart at Arnór, Daniel og Frode er nøkkelspillere for oss, så å ha dem helt pigge inn mot kampen på søndag betyr mye, sier Lennartsson.
Amundsen tror det vil være en fordel at noen av spillerne fikk hvile.
– Vi sparte en del av de spillerne som kanskje hadde godt utbytte av å hvile litt, så det var mange unge som spilte torsdag. Vi har egentlig spart litt så det burde være en god fordel for oss, sier han.

– Bør kunne spille to-tre kamper i uken

Nå skal Lillestrøm møte Strømsgodset i semifinalen i cupen 31. oktober. Dette er mellom møtet med Ranheim (28.10) og Bodø/Glimt (05.11) i Eliteserien, som gir spillerne færre dager å lade opp på mellom kampene.
Om Lillestrøm skulle komme seg til cupfinalen, spilles denne søndag 2. desember. Påfølgende onsdag og lørdag vil det spilles kvalikkamper i Eliteserien.
Men etter seieren over Bryne ser Lennartsson bare positivt på neste cupkamp.
– Det blir en herlig kamp, fordi vi får mulighet til å spille oss til en finale til på Ullevaal. Jeg vet hva det betyr for klubben, for spillerne og for alle fansen, sier LSK-treneren.
– Jeg tror ikke det er en ulempe, på dette nivået så synes jeg man bør kunne spille to-tre kamper i uken. Jeg tror det er mange her som drømmer om å spille i Europa og da bør man kunne klare det. Det er en god test for oss, så det er ikke noen unnskyldning. Vi vinner mot Bryne og det er klart det gir oss selvtillit det skal vi ikke ta fra noen. Selv om vi møter et lag fra en lavere divisjon som gjør en veldig god jobb, så er det alltid godt å vinne fotballkamper. Vi skal også være 100 prosent klar til kampen mot Stabæk, vi vet at det er en utrolig viktig kamp, sier Daniel Pedersen.
Rosenborg møter Start i den andre semifinalen i cupen.
Neste kamp for Lillestrøm i Eliteserien er mot Stabæk søndag 30. september kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09