Torsdag ble det bekreftet. Rosenborg har landet Eirik Hornelands signatur og er klubbens nye trener i utgangspunktet fra 1. februar. Fredag blir han presentert på Brakka og han får med seg assistenten fra FKH, Karl Oskar Emberland.
Lille julaften delte Kjernen sine betenkeligheter med å ansette Horneland som hovedtrener. Supporterklubben mente at Horneland er mer en assistenttrener og trakk paralellen til tidligere RBK-assistent Bjørn Hansen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Kjernens talsperson Espen Viken sier til Eurosport.no de er positive til at Horneland nå er kommet til klubben og vil gi han en sjanse til å bevise at han er rett mann. Samtidig påpeker han at det er flere meninger om ansettelsen.
– Vi har ikke d-lisens vi som sitter på tribunen. Det er mange som har meninger som ikke er tuftet på det som bør være en toppklubbs fokus. Vi supportere føler fotball og har masse takhøyde. Det finnes folk som er glade for at Horneland blir ny trener, men også folk som er skuffet og kritisk. Vi er en stort heiagjeng og håper vi 2019 blir mer spennende enn 2018.
– Hva er ditt inntrykk av trenerjakten?
– Jeg tror folk synes det har tatt for lang tid. Vi har ønsket å få det avklart tidligere. Det er mye følelser involvert og vi ønsker få dekt våre primærbehov. Trenerspørsmålet er et grunnleggende behov. Rent personlig er jeg glad for at Rosenborg har brukt tid og har vært grundig.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Viken er tydelig på hva som må til fra Horneland for å begeistre publikum, og hva han og resten av supporterne vil se.
– Vi har sittet og vært misfornøyd med seriegull, cupgull og spill i europacup. Skal vi være ærlige ønsker vi å se et angrepsvillig lag. Et lag som ønsker å lykkes sammen og oppnår mye av det de prøver på, sier Viken, og fortsetter:
– Jeg har sittet i to sesonger under Erik Hamrén og gremtes over kjedelig fotball og et lite angrepsvillig lag. Vi ønsker å se at lag som snur alle mislykkede angrep, kommer med motangrep, spiller med overskudd, kommer med samtidige bevegelsker og trer gjennom vanskelige baller. Det er opplevelser vi tenker er kjempeviktig. Seriegull er fint og cupen er en artig artig fest vi tar i Oslo hver høst. Vi er tålmodige hvis vi ser at noe stort er på vei.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12