SANDVIKA (Eurosport.no):
Det begynner å bli et par år siden Southampton-spiller Mohamed Elyounoussi forlot Sarpsborg 08 i 2016, men det betyr ikke at han ikke får tid til å følge med på hvordan gamleklubben hans gjør det i Europa League.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
– Det er fantastisk. Kanskje en av de største bragdene i Norsk fotball i år, bortsett fra Kvinnelandslaget på tirsdag. Så jeg synes det er utrolig kult, hvert fall når jeg er ekte «særping» og følger med dem. Jeg har fått med meg alle kampene, så det er utrolig kult og jeg er veldig stolt av klubben, sier Moi til Eurosport.no.

Tror det kalde været kan hjelpe

Sarpsborg 08 gikk videre til gruppespillet i Europa League etter å ha vunnet 4-3 sammenlagt mot Maccabi Tel Aviv i playoff-kampene. De er nå i gruppe med Besiktas, Genk og Malmö. Det er liten tvil om at østfoldingene har havnet i en tøff gruppe, men Moi tror hans tidligere klubb har en liten fordel på hjemmebane.
– Jeg vet at Sarpsborg er god på hjemmebane og i oktober/november når det er høst med både vind og regn kommer det til å bidra til at Sarpsborg har litt større muligheter med for eksempel Besiktas. De største stjernene der synes kanskje det er litt ekkelt og litt kaldt, så jeg håper det kommer til å hjelpe til. Uansett så er det bare gøy, det er bare en bonus at de har kommet seg der i dag, og jeg skal prøve selv å få med meg en kamp på tribunen, forteller han.
Se intervjuet med Mohamed Elyounoussi her (saken fortsetter under videoen):

– Fullt mulig med poeng hjemme

Også tidligere Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted følger med på hvordan klubben har gjort det i Europa League.
– Det er fullt mulig med mange poeng hjemme på Sarpsborg Stadion, så blir det selvfølgelig vanskeligere på bortebane. Men jeg har troen på at de skal plukke poeng hjemme, sier Rosted, som nå spiller for en belgiske klubben Gent.
  • Se Sarpsborg 08 - Odd søndag 16. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
I gruppen skal også Sarpsborg 08 møte K.R.C. Genk hvor landslagskamerat Sander Berge spiller. Rosted tror det kan bli en tøff kamp.
– Hjemme på Sarpsborg Stadion vil det være mulig, borte vil jeg tro det er litt vanskeligere. Det er et fryktelig godt lag og Sander Berge spiller der så man vet hva slags gode spillere de har.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57