• Følg gullkampen: Se Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
– Vi er først og fremst glad for at vi har fått den kampen. Vi har gått å tenkt på den lenge; «skulle ønske vi får en storkamp i Bergen, der vi kan møte Rosenborg og spille om seriegullet» og det har vi fått, forteller Brann-trener Lars Arne Nilsen bare dager før kampen mot Rosenborg.
Det gjennstår fire kamper og det er to poeng som skiller de to topplagene. Brann-treneren vet at det blir en tøff kamp hjemme på Brann Stadion.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
I GÅR PÅ 18:53
– Vi var mye bedre enn de på Lerkendal og vi kan selvfølgelig slå de på Brann Stadion. Det vet hele byen og hele Norge. Samtidig så er det Rosenborg og de er vant til å være i denne situasjonen. Jeg er mest spent på guttene om de er tøff nok i hodet til å gå utpå der og løpe for livet, vinne dueller og samtidig tørre å spille fotball. Tørre å spille det spillet som vi har trent på. Det er jeg spent på om de klarer å takle, sier han.
Han mener det er dette som blir avgjørende for hvordan kamper ender.
– Vi må stole på hverandre, så må vi tenke at vi skal utpå der og gjøre det vanskelig for dem. Vi må ikke bli redd og forsvare oss. Vi har blitt enige om at vi skal gjøre et ordentlig forsøk så ingen kan ta oss på at vi ikke virkelig prøver å slå Rosenborg på søndag. Det er mulig å få til hvis vi gjør det vi skal og tør å gjøre det vi skal, legger han til.

Ikke nervøs

Forrige gang de to lagene møttes i Eliteserien vant Brann 2-1 på Lerkendal. Brann-kaptein Vito Wormgoor forteller at de er klar for kampen, men at nervene kanskje vil komme når det nærmer seg mer.
– Jeg er ikke nervøs, men blir kanskje det fem minutter før kampen. Men nå føler vi oss selvsikker. Man kjenner en slags spenning i gruppen, i garderoben og når vi spiller Ludo utenfor garderoben. Alle er selvsikker, men du føler at det er noe som skal skje, sier Wormgoor.
– Selvfølgelig skal vi gjøre alt vi kan for å vinne. Vi spiller hjemme, dette er vårt sted, vår by og vår stadion, og da må vi også oppføre oss som det, legger han til.
Rosenborg spilte Europa League-kamp mot Red Bull Salzburg torsdag, hvor det var klart at Rini Coolen valgte å spare spillere før Brann-kampen. Dette er Lars Arne Nilsen klar over.
– I vårt hode så er det alltid utfordrene når Rosenborg kommer på besøk. Kanskje vi blir lurt av det Rosenborg gjorde på torsdag, de sparer jo spillere og de har stort sett fullt mannskap når de kommer hit. Vi vet at de er vant til å være i den situasjonen, så vi er forberedt på at de kommer med alt de har og det må de bare gjøre, sier Brann-treneren.
  • Følg gullkampen: Se Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne?
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04