• Se Lillestrøm – Tromsø på MAX og Eurosport Player mandag 24. september fra kl. 18.30!
Etter 0-3-tapet mot Start søndag spøker det virkelig for Lillestrøms videre Eliteserie-eksistens. Nå viser det seg at innsatsen i Kristiansand har fått supporterne til å reagere.
Når spillerne ankommer klubbens treningsfelt onsdag, vil de bli møtt av et banner med påskriften «Blø for: Logoen, Drakta, LSK, Romerike, Byen, Stoltheten».
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Se bilde av banneret her (saken fortsetter under):

lsk

Foto: Eurosport

– Spillerne må få høre det

– I den situasjonen vi er i nå, forlanger vi 100% innsats i alle kamper. Du skal ikke rykke ned uten å ha gjort alt for klubben. Har man ikke skjønt alvoret nå, så kan man droppe å spille for klubben. I norsk fotball er det sånn at innsats overgår ferdigheter ni av ti ganger. Jeg synes ikke det er for mye å forlange at man skal blø for drakta, sier talsmann for Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, til Eurosport.no.
– Hvilken effekt håper dere at dette vil gi?
– Spillerne må forstå at folk ikke tillater unnasluntring fremover. Da må man få høre det. Her er det blod, svette og tårer som gjelder.
– Føler dere at det er spillere som ikke har gitt sitt ytterste for LSK?
– Noen vil nok mene det, spesielt i starten av sesongen. Nå har vi fått inn en islending (Aron Smarason) og en danske (Nicklas Pedersen) som virker å ha dratt med seg folk i riktig retning, sier Kvebek.
– Så nykommerne har bidratt til å gjøre situasjonen bedre?
– Ja, det har vært en litt annen driv i gutta etter at de kom. Det er fortsatt mye å gå på, men det har vært bedring. I den situasjonen vi er i nå, så må vi grape dypt.
– Hva er din melding til LSK-spillerne?
– Det er rett og slett å gi alt. Dette er ikke tiden for noe finspill. Nå handler det om å gi 100 prosent og ikke vike en centimeter i en eneste duell. Det handler rett og slett om å bokstavelig talt blø for drakta.

– Hører ikke hjemme i den situasjonen vi er i

Banneret er det samme som ble brukt under kampen mot Start, hvor Kvebek var blant de tilreisende.
– Det var en grusom opplevelse. Det er noen prestasjoner som er helt horrible utpå der. Samtidig har man litt marginer imot, men en sånn forestilling hører ikke hjemme i den situasjonen vi er i. Her må spillerne opp i ringa, sier han til Eurosport.no.
Se høydepunktene fra Start – Lilllestrøm her (saken fortsetter under):

Rødt kort, straffe og skader da Lillestrøm gjestet Start

Kvebek tror kampen ble en slags vekker for flere av klubbens supportere.
– Når man møter opp til skjebnekamp i Kristiansand – en av de viktigste på mange år – og det leveres som det gjør, begynner tålmodigheten å ta slutt. Kampen gjorde nok at folk nå innser at det er en ytterst reell fare for å gå ned, så det var nok en slags wake-up call for mange.
I kampen mot Start var det til tider vidåpent i LSK-forsvaret. Kvebek påpeker at det er spesielt det defensive som må tas tak i.
– Det er prestasjoner i det bakre leddet som er helt sjukt å se på til tider. Vi gjør personlige feil som blir kostbare i hver eneste match. Det må bare lukes bort.
Nå håper Kvebek at klubben selv skjønner hvilken posisjon de er i foran de åtte siste kampene.
– Det er viktig at vi ikke kommer i en situasjon hvor vi ikke tror at vi kan rykke ned, som kanskje var tilfelle med Brann da de gikk ned sist. Hele klubben må innse alvoret. Vi har heldigvis flere hjemme- enn bortekamper igjen, og i tillegg er mange av de overkommelige. Så dette blir helt opp til oss selv.
Slik ser Lillestrøms åtte siste Eliteserie-kamper ut:
  • Runde 23: Tromsø (H)
  • Runde 24: Stabæk (H)
  • Runde 25: Brann (B)
  • Runde 26: Rosenborg (H)
  • Runde 27: Ranheim (B)
  • Runde 28: Bodø/Glimt (H)
  • Runde 29: Strømsgodset (B)
  • Runde 30: Kristiansund (H)
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05