• Eliteserien er tilbake 4. august med Ranheim - Rosenborg kl. 18.00. Du kan se kampen på Eurosport Player.
Etter halvspilt Eliteserie-sesong var det Brann, Rosenborg og Molde som kunne ta sommerferie som topp tre på tabellen. Men spørsmålet er om det er disse tre som også vil være på topp mot slutten av sesongen og hvem som da kan kalle seg seriemestre.
Fotballekspert Joacim Jonsson mener at selv om Brann leder tabellen nå så vil det være Rosenborg som tar gullet.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Rosenborg vinner Eliteserien i år. Jeg tror at de kommer til å forsterke laget gjennom sommeren. Brann har ikke det høye nivået som RBK har og som Molde kan ha hvis Håland blir. Hvis Håland blir i Molde så kan de også utfordre Rosenborg, sier Jonsson til Eurosport.no.
– Brann er fullstendig avhengig av å være skadefri, legger han til.
Jonsson mener det er ulike ting de tre topplagene bør gjøre i sommer for å kunne fortsette å kjempe i toppen i andre del av sesongen.

Brann: – Ikke akutt behov

Brann har hatt en god sesong hittil. Med 35 poeng på 16 kamper kunne de gå inn i sommerferien som serieledere. Jonsson mener at Brann-laget avhenger av at ingen blir skadet.
– Problemet her er skader. Barmen er skadet, de må finne ut hvor lenge han blir borte og eventuelt da hente inn en spillertype som er lik han.
I følge Jonsson så vil ikke nødvendigvis Brann trenge noen nye spillere hvis ikke det er noen som går ut.
– Nå er det flere klubber som ser på Heltne Nilsen og hvis han blir solgt så må de hente inn en erstatter for han. Men med den elleveren de har hatt til nå har de vært gode, og mister de ingen så er det ikke akutt behov, sier fotballekspert Jonsson.

Rosenborg: – Litt tynn tropp

Rosenborg ligger på andreplass med kun to poeng opp til serieleder Brann. Selv om Jonsson tror at RBK vil ta gullet, mener han at de trenger å forsterke troppen i løpet av sommeren.
– Rosenborg har en litt tynn tropp, de trenger å forsterke på midtbanen. Det de trenger mest er nok en midtbanespiller av kvalitet. I tillegg har de få alternativer bak hvis det blir skader. Nå forsvant Jacob Rasmussen, så de trenger en erstatter bak for å få større bredde, mener Jonsson.
– Med tanke på gullmuligheter så bør de også få inn en spiss. De har en jobb å gjøre i ferien, legger han til.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen bekrefter ovenfor Adresseavisen torsdag at de trenger å forsterke stallen.
– Vi er tynnslitte, og må ha inn noen spillere. Hvor mange vet vi ikke, men i hvert fall én - og helst flere, sa Ingebrigtsen til avisen.

Molde: – Hva om Håland forsvinner?

Molde gikk til sommerferie på en tredjeplass på tabellen med 29 poeng og seks poeng opp til Brann. For Molde sin del tror Jonsson at unggutten Erling Braut Håland som har overrasket stort i de to siste seriekampene, vil forsvinne i løpet av kort tid.
– Jeg går ut fra at Håland forsvinner, forventer det egentlig. Ellers så har Molde en relativt bred tropp. Hvis Håland forsvinner må han erstattes, samt at de må slutte å rullere på laget, da kan det være gullsjanser.
– Hvis ikke han skulle forsvinne, så synes jeg Molde har en bred nok tropp til å kjempe i toppen. Da bør de spille sånn som de har gjort hittil, sier Jonsson.

– Ranheim kommer ikke til å ta medalje

Joacim Jonsson tror det er disse tre lagene som kommer til å kjempe om topp tre mot slutten. Men han trekker også frem at han er meget imponert over det Ranheim har fått til denne sesongen.
– Ranheim har gjort det bra, men de kommer ikke til å være med i noe gullrace. De kommer ikke til å ta noen medalje, men det er særdeles imponerende det de har gjort så langt, sier han.
Da Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth rangerte Eliteserie-toppene falt valget på Ranheim på topp.
– Ranheim har vært som Norwegian-aksjen på oppkjøpsrykter. Det har gått rett til himmels og ingen så det komme. Nå er de på 3. plass ved halvspilt sesong. Både klubb og spillere har sjarmert oss. Kan eventyret fortsette, og blir det Europa neste?, sa han.
  • Eliteserien er tilbake 4. august med Ranheim - Rosenborg kl. 18.00. Du kan se kampen på Eurosport Player.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51