BERGEN/BEKKESTUA (Eurosport.no):
– Det er ikke noe annet enn at det er en helt spesiell kamp og at det er stor interesse rundt Brann, sier Lars Arne Nilsen.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Brann har tatt grep og skjermer spillerne inn mot gullkampen mot Rosenborg. Onsdag var siste dagen alle spillerne var tilgjengelig foruten to av spillerne. Torsdag er det mediefri og fredag er kun tre av spillerne tilgjengelig.

Tror skjerming kan gi mer energi

Stabæk-spiller Vadim Demidov har spilt for både Rosenborg og Brann, og spilte under Nilsen. Midtstopperen var med på nedrykket i 2014 og spilte under Nilsen i sølvsesongen 2016. Han opplevde ikke at klubben tok slike grep da han var der, men skjønner klubben tar grep før gullduellen.
– Det var mer at jeg gjorde det selv, at jeg styrte det. Det er opp til de å vurdere, det er ikke så veldig spesielt. Det skjer ganske ofte over alt. Her er vi ganske tilgjengelige for media. Det er sikkert mange eksperter som mener noe om det, men vi spillere som har opplevd det merker at det kan ha noe positivt med seg, sier Demidov til Eurosport.no.
Også Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth og Asbjørn Myhre mener det kan være klokt å skjerme spillerne før kamp, selv om de gjør det til noe større.
– Brann har en oppgave: De skal vinne en fotballkamp. Vi vil gjerne ha mer, men hvis de vinner på søndag kommer det ikke til å være en sjel som sutrer over medienekt på torsdag, sier Gauseth i denne ukens utgave av Eurosports podcast om Eliteserien.
– Her er det et visst medietrykk med store lokalaviser i Bergen med BA og BT. VG har ligget tett på den gullkampen. Vi er der, naturligvis og andre medier. Her er det faktisk et reelt trykk og at man tar noen grep synes jeg ikke er så rart, sier Myhre.
Se intervjuet med Azar Karadas. Saken fortsetter under videoen:

Nilsen: – Må konsentrere oss om at vi skal spille en veldig viktig kamp

Rødtrøyenes trener mener det er helt naturlig med det trøkket klubben nå opplever før kampen mot Rosenborg.
– Det er ikke mange klubber som har så mye mediefolk rundt. Det var mer mediefolk rundt banen i dag enn det var spillere på banen. Vi skal være tilgjengelig hver dag og ha åpne trening. Alle skal få se, vi skal være forusigbare og dere skal få møte spillerne i løpet av uken. Vi må gjøre litt med tanke på at det er en storkamp og at interessen er mye større. Det er ikke noe annet enn at vi har litt andre regler på det. Slik må det være, sier Brann-treneren, og fortsetter:
– Jeg tror alle skjønner at vi ikke kan ha media løpende rundt oss hele tiden. Vi må prøve å konsentrere oss om at vi skal spille en veldig viktig kamp uten at vi gjør så mange forandringer.
Nilsen tror det vil gi spillerne mer energi.
– Det blir at vi ikke prater om kampen, men at vi spiller kampen. Hvis alle skal snakke med alle spillerne etter trening, blir vi utladet. Vi driver med toppidrett og det er små detaljer. Vi skjermer ikke spillerne veldig, men vi gjør det forutsigbart for dere, sier Nilsen.
Sett denne ukens podcast?
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04